23948sdkhjf

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Martin

Martin & Servera-ägda Sorundahallarna vill etablera sig som färskvarucentrum för Stockholms restaurangmarknad. Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött har nu kompletterats av nybyggda Fiskhallen Sorunda, som i november började leverera sjömat till restauranger i Stockholmsområdet. 

– I och med etableringen av Fiskhallen Sorunda har vi tagit ett samlat grepp som färskvaruspecialister. Min vision är att Västberga ska vara Stockholms nya färskvarucentrum, säger Christer Läckgren, vd på Sorundahallarna.

På en yta av 15 000 kvadratmeter mitt i Västberga arbetar i dag 300 medarbetare, alla experter på färskvaror. Många av medarbetarna kommer från restaurangbranschen. Från Västberga levereras dagligen 150 ton färskvaror. Lika mycket transporteras från bolagets verksamheter i andra delar av Sverige. Sorundahallarna finns även i Hässleholm, Göteborg, Nyköping och Mora.

– Vår ambition är att hela tiden sträva efter att jobba hållbart. Vi vill driva försäljning av hållbara fiskar och skaldjur, därför har vi valt att inte ha några rödlistade produkter i sortimentet, säger Christer Läckgren.

Sorundahallarna arbetar också med att minska utsläppen från transporter. Christer Läckgren påpekar att en av de största miljövinsterna med Fiskhallen är att kunderna, genom samleveranser med Grönsakshallen och Fällmans, kan få alla färskvaror med samma bil.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156