23948sdkhjf

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Martin

Martin & Servera-ägda Sorundahallarna vill etablera sig som färskvarucentrum för Stockholms restaurangmarknad. Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött har nu kompletterats av nybyggda Fiskhallen Sorunda, som i november började leverera sjömat till restauranger i Stockholmsområdet. 

– I och med etableringen av Fiskhallen Sorunda har vi tagit ett samlat grepp som färskvaruspecialister. Min vision är att Västberga ska vara Stockholms nya färskvarucentrum, säger Christer Läckgren, vd på Sorundahallarna.

På en yta av 15 000 kvadratmeter mitt i Västberga arbetar i dag 300 medarbetare, alla experter på färskvaror. Många av medarbetarna kommer från restaurangbranschen. Från Västberga levereras dagligen 150 ton färskvaror. Lika mycket transporteras från bolagets verksamheter i andra delar av Sverige. Sorundahallarna finns även i Hässleholm, Göteborg, Nyköping och Mora.

– Vår ambition är att hela tiden sträva efter att jobba hållbart. Vi vill driva försäljning av hållbara fiskar och skaldjur, därför har vi valt att inte ha några rödlistade produkter i sortimentet, säger Christer Läckgren.

Sorundahallarna arbetar också med att minska utsläppen från transporter. Christer Läckgren påpekar att en av de största miljövinsterna med Fiskhallen är att kunderna, genom samleveranser med Grönsakshallen och Fällmans, kan få alla färskvaror med samma bil.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Nyhetsbrev

Flippin Burgers i rekonstruktion

Arkiv

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109