23948sdkhjf

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Martin

Martin & Servera-ägda Sorundahallarna vill etablera sig som färskvarucentrum för Stockholms restaurangmarknad. Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött har nu kompletterats av nybyggda Fiskhallen Sorunda, som i november började leverera sjömat till restauranger i Stockholmsområdet. 

– I och med etableringen av Fiskhallen Sorunda har vi tagit ett samlat grepp som färskvaruspecialister. Min vision är att Västberga ska vara Stockholms nya färskvarucentrum, säger Christer Läckgren, vd på Sorundahallarna.

På en yta av 15 000 kvadratmeter mitt i Västberga arbetar i dag 300 medarbetare, alla experter på färskvaror. Många av medarbetarna kommer från restaurangbranschen. Från Västberga levereras dagligen 150 ton färskvaror. Lika mycket transporteras från bolagets verksamheter i andra delar av Sverige. Sorundahallarna finns även i Hässleholm, Göteborg, Nyköping och Mora.

– Vår ambition är att hela tiden sträva efter att jobba hållbart. Vi vill driva försäljning av hållbara fiskar och skaldjur, därför har vi valt att inte ha några rödlistade produkter i sortimentet, säger Christer Läckgren.

Sorundahallarna arbetar också med att minska utsläppen från transporter. Christer Läckgren påpekar att en av de största miljövinsterna med Fiskhallen är att kunderna, genom samleveranser med Grönsakshallen och Fällmans, kan få alla färskvaror med samma bil.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.102