23948sdkhjf

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Martin

Martin & Servera-ägda Sorundahallarna vill etablera sig som färskvarucentrum för Stockholms restaurangmarknad. Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött har nu kompletterats av nybyggda Fiskhallen Sorunda, som i november började leverera sjömat till restauranger i Stockholmsområdet. 

– I och med etableringen av Fiskhallen Sorunda har vi tagit ett samlat grepp som färskvaruspecialister. Min vision är att Västberga ska vara Stockholms nya färskvarucentrum, säger Christer Läckgren, vd på Sorundahallarna.

På en yta av 15 000 kvadratmeter mitt i Västberga arbetar i dag 300 medarbetare, alla experter på färskvaror. Många av medarbetarna kommer från restaurangbranschen. Från Västberga levereras dagligen 150 ton färskvaror. Lika mycket transporteras från bolagets verksamheter i andra delar av Sverige. Sorundahallarna finns även i Hässleholm, Göteborg, Nyköping och Mora.

– Vår ambition är att hela tiden sträva efter att jobba hållbart. Vi vill driva försäljning av hållbara fiskar och skaldjur, därför har vi valt att inte ha några rödlistade produkter i sortimentet, säger Christer Läckgren.

Sorundahallarna arbetar också med att minska utsläppen från transporter. Christer Läckgren påpekar att en av de största miljövinsterna med Fiskhallen är att kunderna, genom samleveranser med Grönsakshallen och Fällmans, kan få alla färskvaror med samma bil.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094