23948sdkhjf

Fotbollskrogen som inte vill se ut som en sportbar

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Inredning i blå toner på Tobias Hyséns nyöppnade restaurang.

Det är ingen slump att inredningen går i blå toner på den nyöppnade kvartersrestaurangen Olivedal. Namnet är en hyllning till Café Olivedal där fotbollslaget IFK Göteborg grundades 1904. Fotbollsproffset Tobias Hysén äger restaurangen tillsammans med fem vänner, alla hängivna Blåvitt-fans.

– Vi är inte en sportbar utan en restaurang där man kan se på sport, men också en plats där det bara är trevligt att träffas, äta, dricka och hänga, har Tobias Hysén förklarat.

I stället för den vanliga sportbarsmenyn så erbjuder Olivedal västkustinspirerad husmanskost.

– Uppdragsgivarna var väldigt tydliga med att det inte skulle kännas som ännu en sportbar. Därför ritade vi bland annat in dolda tv-apparater bakom en panelvägg, så att du själv kan välja hur du vill spendera din kväll, säger Linda S Österbom, inredare och vd på Studio A3 som designat lokalen.

Inredarna har blandat lite rustikare, industriella material såsom rökt ek, mässing, koppar, ribbat glas och svart metall med lite mer sofistikerade detaljer som de panelklädda väggarna och de tygklädda soffbåsen. I det separata rummet ”Logen”, sitter en tapet från Rebel Walls i taket som föreställer en muralmålning föreställande änglar. Golvet är täckt av heltäckningsmatta och sammetsdraperier längs med alla väggar döljer en stor tv-skärm. I entrén och runt baren ligger hexagonformade klinkers som en subtil referens till fotbollen. 

Alla som i baren visar upp ett årskort eller ett aktuellt medlemskort i IFK Göteborg eller supporterklubben Änglarna får 15 procent rabatt på fredagar och lördagar efter klockan 21. 

Mer om: Olivedal
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141