23948sdkhjf

Fotbollskrogen som inte vill se ut som en sportbar

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Inredning i blå toner på Tobias Hyséns nyöppnade restaurang.

Det är ingen slump att inredningen går i blå toner på den nyöppnade kvartersrestaurangen Olivedal. Namnet är en hyllning till Café Olivedal där fotbollslaget IFK Göteborg grundades 1904. Fotbollsproffset Tobias Hysén äger restaurangen tillsammans med fem vänner, alla hängivna Blåvitt-fans.

– Vi är inte en sportbar utan en restaurang där man kan se på sport, men också en plats där det bara är trevligt att träffas, äta, dricka och hänga, har Tobias Hysén förklarat.

I stället för den vanliga sportbarsmenyn så erbjuder Olivedal västkustinspirerad husmanskost.

– Uppdragsgivarna var väldigt tydliga med att det inte skulle kännas som ännu en sportbar. Därför ritade vi bland annat in dolda tv-apparater bakom en panelvägg, så att du själv kan välja hur du vill spendera din kväll, säger Linda S Österbom, inredare och vd på Studio A3 som designat lokalen.

Inredarna har blandat lite rustikare, industriella material såsom rökt ek, mässing, koppar, ribbat glas och svart metall med lite mer sofistikerade detaljer som de panelklädda väggarna och de tygklädda soffbåsen. I det separata rummet ”Logen”, sitter en tapet från Rebel Walls i taket som föreställer en muralmålning föreställande änglar. Golvet är täckt av heltäckningsmatta och sammetsdraperier längs med alla väggar döljer en stor tv-skärm. I entrén och runt baren ligger hexagonformade klinkers som en subtil referens till fotbollen. 

Alla som i baren visar upp ett årskort eller ett aktuellt medlemskort i IFK Göteborg eller supporterklubben Änglarna får 15 procent rabatt på fredagar och lördagar efter klockan 21. 

Mer om: Olivedal
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128