23948sdkhjf

Boulebar växer

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Öppningdags för Boulebars ”nygamla” uteserveringar i Stockholm och Göteborg.

Utomhussäsongen närmar sig för boulefantasterna. Både i Stockholm och Göteborg jobbar Boulebar just nu intensivt med att färdigställa uteserveringarna.

Läs också: Boulebar med ny delägare

I Stockholm har bygglovsansökan för uteserveringen i Rålambhovsparken godkänts i elfte timmen efter en utdragen bygglovsprocess. Teamet bakom Boulebar jobbar nu dygnet runt för att få allting klar. Planen är att öppna Boulebar Rålambshov på fredag, den 3 maj.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få välkomna alla gäster om bara ett par dagar, säger Fredrik Rydesjö.

Boulebar har sedan 2007 byggt upp en fransk sommarpark med boule, mat och bar i Rålambshovsparken. Långsiktigt är planen att återuppbygga det permanenta huset och skapa en året runt-verksamhet i Rålambshovsparken.

I Göteborg blir årets uteservering större än tidigare. Arbetet med Haga Station och avstängningen av Rosenlundsbron har gjort det möjligt att expandera ut mot vattnet och ge utrymme för 200 gäster.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda Göteborgarna en uteservering så nära vattnet. Du kommer kunna sitta med en öl i handen på trappen som går ända ner till kajkanten, säger nya restaurangchefen Tobias Dagerås.

Boulebar Rosenlund ska enligt planen öppna nästa vecka. Det ska då finnas en restaurangdel med fransk bistro, en bar och två franska kiosker, en för glass och en med kolgrillsmeny.

– Detta är ett fantastiskt häftigt område med Feskekörkans historia som möter det moderna stråket längs vattnet med restauranger och kafeér som vi vill att ännu fler upptäcker, säger Tobias Dagerås.

Totalt finns nu åtta Boulebarer i Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm och Köpenhamn. 

Mer om: Boulebar
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.185