23948sdkhjf

Boulebar växer

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Öppningdags för Boulebars ”nygamla” uteserveringar i Stockholm och Göteborg.

Utomhussäsongen närmar sig för boulefantasterna. Både i Stockholm och Göteborg jobbar Boulebar just nu intensivt med att färdigställa uteserveringarna.

Läs också: Snart öppnar Boulebars nya restaurang

I Stockholm har bygglovsansökan för uteserveringen i Rålambhovsparken godkänts i elfte timmen efter en utdragen bygglovsprocess. Teamet bakom Boulebar jobbar nu dygnet runt för att få allting klar. Planen är att öppna Boulebar Rålambshov på fredag, den 3 maj.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få välkomna alla gäster om bara ett par dagar, säger Fredrik Rydesjö.

Boulebar har sedan 2007 byggt upp en fransk sommarpark med boule, mat och bar i Rålambshovsparken. Långsiktigt är planen att återuppbygga det permanenta huset och skapa en året runt-verksamhet i Rålambshovsparken.

I Göteborg blir årets uteservering större än tidigare. Arbetet med Haga Station och avstängningen av Rosenlundsbron har gjort det möjligt att expandera ut mot vattnet och ge utrymme för 200 gäster.

Läs också: Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda Göteborgarna en uteservering så nära vattnet. Du kommer kunna sitta med en öl i handen på trappen som går ända ner till kajkanten, säger nya restaurangchefen Tobias Dagerås.

Boulebar Rosenlund ska enligt planen öppna nästa vecka. Det ska då finnas en restaurangdel med fransk bistro, en bar och två franska kiosker, en för glass och en med kolgrillsmeny.

– Detta är ett fantastiskt häftigt område med Feskekörkans historia som möter det moderna stråket längs vattnet med restauranger och kafeér som vi vill att ännu fler upptäcker, säger Tobias Dagerås.

Totalt finns nu åtta Boulebarer i Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm och Köpenhamn. 

Läs mer om: Boulebar
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094