23948sdkhjf

Boulebar växer

Öppningdags för Boulebars ”nygamla” uteserveringar i Stockholm och Göteborg.

Utomhussäsongen närmar sig för boulefantasterna. Både i Stockholm och Göteborg jobbar Boulebar just nu intensivt med att färdigställa uteserveringarna.

I Stockholm har bygglovsansökan för uteserveringen i Rålambhovsparken godkänts i elfte timmen efter en utdragen bygglovsprocess. Teamet bakom Boulebar jobbar nu dygnet runt för att få allting klar. Planen är att öppna Boulebar Rålambshov på fredag, den 3 maj.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få välkomna alla gäster om bara ett par dagar, säger Fredrik Rydesjö.

Boulebar har sedan 2007 byggt upp en fransk sommarpark med boule, mat och bar i Rålambshovsparken. Långsiktigt är planen att återuppbygga det permanenta huset och skapa en året runt-verksamhet i Rålambshovsparken.

I Göteborg blir årets uteservering större än tidigare. Arbetet med Haga Station och avstängningen av Rosenlundsbron har gjort det möjligt att expandera ut mot vattnet och ge utrymme för 200 gäster.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda Göteborgarna en uteservering så nära vattnet. Du kommer kunna sitta med en öl i handen på trappen som går ända ner till kajkanten, säger nya restaurangchefen Tobias Dagerås.

Boulebar Rosenlund ska enligt planen öppna nästa vecka. Det ska då finnas en restaurangdel med fransk bistro, en bar och två franska kiosker, en för glass och en med kolgrillsmeny.

– Detta är ett fantastiskt häftigt område med Feskekörkans historia som möter det moderna stråket längs vattnet med restauranger och kafeér som vi vill att ännu fler upptäcker, säger Tobias Dagerås.

Totalt finns nu åtta Boulebarer i Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm och Köpenhamn. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078