23948sdkhjf

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Hantverksbryggeriet vill expandera exporten.

Hanteverksbryggeriet Poppels har på sex års tid vuxit till att bli Sveriges näst störa hantverksbryggeri och företaget vill nu växa ytterligare.

Läs också: Ny hos Poppels

Den 5 maj startar bryggeriet en kampanj där den som vill kan köpa aktier i företaget, till ett minimum av 2000 kronor.

– Alltsedan vi flyttade in i vårt nya bryggeri i Jonsered 2016, har vi fokuserat på att expandera utanför Sverige. Vi har nu byggt upp ett nätverk av återförsäljare som täcker 33 länder. För att fullt ut kunna utnyttja denna möjlighet, behöver vi nu fylla på vår kassa. Vi har i detta läge valt en emission med målet 12 till 18 miljoner kronor, säger Poppels vd Mats Wahlström i en kommentar.

Poppels grundades 2012 av 15 vänner och omsätter idag närmare 40 miljoner kronor och har varit lönsamt sedan 2013. Nyemission genomförs tillsammans med Aquarat fondkommision och pågår fram till och med 7 juni.

Mer om: Poppels
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.108