23948sdkhjf

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Modern street food-inspirerad mat på menyn.

Urban Delis verksamhet på Stockholms Centralstation växer. Lilla Urban Deli Centralen, med take away och minibutik, kompletterats nu även med en street food-restaurang med tillhörande bardel. 

Läs också: Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Axfoodäga Urban Deli har sin verksamhet i den norra delen av Centralen. Där finns sedan förra året Lilla Urban Deli Centralen, som består av två delar. Den ena delen erbjuder Urban Delis sallader att äta på plats eller take away. Den andra delen är en minibutik med Urban Delis good to go-sortiment, det vill säga mat att ta med hem, på tågresan, efter träningen, till kontoret eller mellan möten.

I morgon, den 10 maj, öppnar Urban Deli även en restaurang och bar. I restaurangen serveras en hela-dagen-meny där största delen är vegansk eller lakto-ovo. Det mesta på menyn går också att få med sig som take-away. Då och då kommer Urban Deli-klassiker att dyka upp, såsom fiskgrytan och den koreanska råbiffen. Allt kött på menyn är svenskt, även om andelen kött på menyn är mycket begränsad.

– Vi vill ta det bästa som finns i världen, göra vår twist och få en levande meny som ska vara så klimatsmart som möjligt med avseende på det gröna, säger Jesper Weidlitz, ansvarig för affärsutveckling och koncept

Målet är att skapa en mötesplats på Centralstationen där gästerna kan njuta av modern street food-inspirerad mat, med fokus på de gröna råvarorna. De tre delarna på stationen heter tillsammans Urban Deli Centralen.

Mer om: Urban Deli
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Nyhetsbrev

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Arkiv

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094