23948sdkhjf

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Modern street food-inspirerad mat på menyn.

Urban Delis verksamhet på Stockholms Centralstation växer. Lilla Urban Deli Centralen, med take away och minibutik, kompletterats nu även med en street food-restaurang med tillhörande bardel. 

Läs också: Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Axfoodäga Urban Deli har sin verksamhet i den norra delen av Centralen. Där finns sedan förra året Lilla Urban Deli Centralen, som består av två delar. Den ena delen erbjuder Urban Delis sallader att äta på plats eller take away. Den andra delen är en minibutik med Urban Delis good to go-sortiment, det vill säga mat att ta med hem, på tågresan, efter träningen, till kontoret eller mellan möten.

I morgon, den 10 maj, öppnar Urban Deli även en restaurang och bar. I restaurangen serveras en hela-dagen-meny där största delen är vegansk eller lakto-ovo. Det mesta på menyn går också att få med sig som take-away. Då och då kommer Urban Deli-klassiker att dyka upp, såsom fiskgrytan och den koreanska råbiffen. Allt kött på menyn är svenskt, även om andelen kött på menyn är mycket begränsad.

– Vi vill ta det bästa som finns i världen, göra vår twist och få en levande meny som ska vara så klimatsmart som möjligt med avseende på det gröna, säger Jesper Weidlitz, ansvarig för affärsutveckling och koncept

Målet är att skapa en mötesplats på Centralstationen där gästerna kan njuta av modern street food-inspirerad mat, med fokus på de gröna råvarorna. De tre delarna på stationen heter tillsammans Urban Deli Centralen.

Mer om: Urban Deli
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.203