23948sdkhjf

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Under vintern har ett 27 våningar högt hus rest sig mot himlen i Hammarby sjöstad. Längst uppe på toppen av Stockholms nya landsmärke kommer en ny restaurang och takbar att öppnas av den kända krögaren Niklas Ahlbom.

Niklas Ahlbom driver redan restaurangen Göteborg i Hammarby sjöstad och äger även takrestaurangen Himlen i Skrapan på Södermalm. Han menar att den nya högtflygande satsningen ligger rätt i tiden. 

– Sthlm New är ett spännande, bubblande område som nu tar form i Hammarby sjöstad och vi vill vara med där det händer. Jag sitter nu i planeringsfasen för konceptframtagning och ser över hur läget och utsikten kan maximeras för gästupplevelsen, säger Ahlbom i en kommentar.

Det är vid den gamla industrihamnen mellan Mårtensdal i Hammarby sjöstad och Gullmarsplan som det nya området Sthlm New Creative Business Spaces börjar att ta en allt tydligare form. Totalt byggs sju nya fastigheter, varav Sthlm 01 är den mest spektakulära med takterassen och restaurangen längst upp på våning 27.

Den internationellt kända byrån Sauerbruch Hutton står tillsammans med svenska arkitektbyrån BAU bakom utformningen av Sthlm 01.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094