23948sdkhjf

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Nytt folkligt koncept med restaurang, kiosk och ölkällare.

Folkparken är ett nytt matkoncept av två krogveteraner. I slutet av augusti öppnar restaurangen i en industrilokal på Sveavägen mitt i Stockholm. Där ryms både ett amerikanskt rökskåp och en argentinsk kolgrill i köket, ett taprum med ölkranar i källaren och en grillkiosk med take away-snabbmat mot gatan.

De rutinerade krögarna Martin Magnusson och Magnus Bergh driver sedan tidigare restaurang Torsgatan ihop. Nu utökas samarbetet med Folkparken. 

– Tillsammans gillar vi det folkliga, enkla och genuina vilket avspeglas i namnet på restaurangen. Inspirationen har vi hämtat under resor till ruffa ställen i Vesterbro i Köpenhamn, Spitalfields i London samt Brooklyn i New York. Målet med Folkparken är att skapa ett avskalat ställe med riktigt smakrik mat, skön musik och genuint härlig service.

Menyn på Folkparken bygger på amerikansk barbeque, men hämtar influenser från hela världen. Flera rätter kommer att vara helt vegetariska och utgå från rökta och grillade grönsaker i säsong. Det som rinner genom ölkranarna står samarbetspartnern Nya Carnegiebryggeriet för.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134