23948sdkhjf

Skaldjursäventyr i Bohuslän

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

I sommar blir det möjligt att följa med på ett saltstänkt skaldjursäventyr i sann bohuslänsk anda. Bakom arrangemanget finns whiskyvarumärket Talisker i samarbete med Restaurang Brygghuset i Fiskebäckskil. Skaldjursäventyret är en del av Scandinavian Detours, en äventyrsguide som Talisker tagit fram tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare.

Hela skaldjursupplevelsen kommer att utgå från Restaurang Brygghuset i det pittoreska sommarparadiset Fiskebäckskil och kretsa kring det lokala fisket. Gästerna kommer att få åka ut med en fiskebåt och fiska skaldjur ute till havs. Lunch bjuds ute på en ö i skärgården och middagen avnjuts på kvällen på Restaurang Brygghuset, där dagens fångst tillagas. Till maten serveras whiskycocktails komponerade av stjärnbartendern Emil Hed. 

− Det ska bli väldigt kul att vara en del utav något som främjar naturen vi har runt omkring oss och de råvaror den erbjuder. Fokus för mig kommer att ligga på att försöka matcha de smaker som sticker ut i varje rätt, mer än på själva fisken och skaldjuren, säger Emil Hed, till vardags bartender på Cardierbaren på Grand Hôtel i Stockholm.

Skaldjursäventyret kommer äga rum under två helger i sommar, först den 28-29 juni och sedan den 23-24 augusti. 

Mer om: skaldjur
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.13