23948sdkhjf

Skaldjursäventyr i Bohuslän

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

I sommar blir det möjligt att följa med på ett saltstänkt skaldjursäventyr i sann bohuslänsk anda. Bakom arrangemanget finns whiskyvarumärket Talisker i samarbete med Restaurang Brygghuset i Fiskebäckskil. Skaldjursäventyret är en del av Scandinavian Detours, en äventyrsguide som Talisker tagit fram tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare.

Hela skaldjursupplevelsen kommer att utgå från Restaurang Brygghuset i det pittoreska sommarparadiset Fiskebäckskil och kretsa kring det lokala fisket. Gästerna kommer att få åka ut med en fiskebåt och fiska skaldjur ute till havs. Lunch bjuds ute på en ö i skärgården och middagen avnjuts på kvällen på Restaurang Brygghuset, där dagens fångst tillagas. Till maten serveras whiskycocktails komponerade av stjärnbartendern Emil Hed. 

− Det ska bli väldigt kul att vara en del utav något som främjar naturen vi har runt omkring oss och de råvaror den erbjuder. Fokus för mig kommer att ligga på att försöka matcha de smaker som sticker ut i varje rätt, mer än på själva fisken och skaldjuren, säger Emil Hed, till vardags bartender på Cardierbaren på Grand Hôtel i Stockholm.

Skaldjursäventyret kommer äga rum under två helger i sommar, först den 28-29 juni och sedan den 23-24 augusti. 

Mer om: skaldjur
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.091