23948sdkhjf

Skaldjursäventyr i Bohuslän

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

I sommar blir det möjligt att följa med på ett saltstänkt skaldjursäventyr i sann bohuslänsk anda. Bakom arrangemanget finns whiskyvarumärket Talisker i samarbete med Restaurang Brygghuset i Fiskebäckskil. Skaldjursäventyret är en del av Scandinavian Detours, en äventyrsguide som Talisker tagit fram tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare.

Hela skaldjursupplevelsen kommer att utgå från Restaurang Brygghuset i det pittoreska sommarparadiset Fiskebäckskil och kretsa kring det lokala fisket. Gästerna kommer att få åka ut med en fiskebåt och fiska skaldjur ute till havs. Lunch bjuds ute på en ö i skärgården och middagen avnjuts på kvällen på Restaurang Brygghuset, där dagens fångst tillagas. Till maten serveras whiskycocktails komponerade av stjärnbartendern Emil Hed. 

− Det ska bli väldigt kul att vara en del utav något som främjar naturen vi har runt omkring oss och de råvaror den erbjuder. Fokus för mig kommer att ligga på att försöka matcha de smaker som sticker ut i varje rätt, mer än på själva fisken och skaldjuren, säger Emil Hed, till vardags bartender på Cardierbaren på Grand Hôtel i Stockholm.

Skaldjursäventyret kommer äga rum under två helger i sommar, först den 28-29 juni och sedan den 23-24 augusti. 

Mer om: skaldjur
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nyhetsbrev

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Arkiv

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Bohuslänsk vinst i Food Truck-SM

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Här ska O'Learys relansera sitt koncept

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.107