23948sdkhjf

Skaldjursäventyr i Bohuslän

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

I sommar blir det möjligt att följa med på ett saltstänkt skaldjursäventyr i sann bohuslänsk anda. Bakom arrangemanget finns whiskyvarumärket Talisker i samarbete med Restaurang Brygghuset i Fiskebäckskil. Skaldjursäventyret är en del av Scandinavian Detours, en äventyrsguide som Talisker tagit fram tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare.

Hela skaldjursupplevelsen kommer att utgå från Restaurang Brygghuset i det pittoreska sommarparadiset Fiskebäckskil och kretsa kring det lokala fisket. Gästerna kommer att få åka ut med en fiskebåt och fiska skaldjur ute till havs. Lunch bjuds ute på en ö i skärgården och middagen avnjuts på kvällen på Restaurang Brygghuset, där dagens fångst tillagas. Till maten serveras whiskycocktails komponerade av stjärnbartendern Emil Hed. 

− Det ska bli väldigt kul att vara en del utav något som främjar naturen vi har runt omkring oss och de råvaror den erbjuder. Fokus för mig kommer att ligga på att försöka matcha de smaker som sticker ut i varje rätt, mer än på själva fisken och skaldjuren, säger Emil Hed, till vardags bartender på Cardierbaren på Grand Hôtel i Stockholm.

Skaldjursäventyret kommer äga rum under två helger i sommar, först den 28-29 juni och sedan den 23-24 augusti. 

Mer om: skaldjur
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095