23948sdkhjf

Skaldjursäventyr i Bohuslän

I sommar blir det möjligt att följa med på ett saltstänkt skaldjursäventyr i sann bohuslänsk anda. Bakom arrangemanget finns whiskyvarumärket Talisker i samarbete med Restaurang Brygghuset i Fiskebäckskil. Skaldjursäventyret är en del av Scandinavian Detours, en äventyrsguide som Talisker tagit fram tillsammans med några av Skandinaviens främsta äventyrare.

Hela skaldjursupplevelsen kommer att utgå från Restaurang Brygghuset i det pittoreska sommarparadiset Fiskebäckskil och kretsa kring det lokala fisket. Gästerna kommer att få åka ut med en fiskebåt och fiska skaldjur ute till havs. Lunch bjuds ute på en ö i skärgården och middagen avnjuts på kvällen på Restaurang Brygghuset, där dagens fångst tillagas. Till maten serveras whiskycocktails komponerade av stjärnbartendern Emil Hed. 

− Det ska bli väldigt kul att vara en del utav något som främjar naturen vi har runt omkring oss och de råvaror den erbjuder. Fokus för mig kommer att ligga på att försöka matcha de smaker som sticker ut i varje rätt, mer än på själva fisken och skaldjuren, säger Emil Hed, till vardags bartender på Cardierbaren på Grand Hôtel i Stockholm.

Skaldjursäventyret kommer äga rum under två helger i sommar, först den 28-29 juni och sedan den 23-24 augusti. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078