23948sdkhjf

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Den anrika restaurangen mitt emot Börshuset, nära Storkyrkan och Slottet i Gamla stan, har funnits ända sedan 1938. Under några år hette den Ebenist, men nu byter de nya ägarna tillbaka till det ursprungliga namnet: Stortorgskällaren. På fredag, den 17 maj, blir det nypremiär.

– Intresset för en klassisk restaurang i Gamla stan är stort och det känns fantastiskt att vi nu kan välkomna både nya och gamla gäster till den anrika Stortorgskällaren, kommenterar Charbel Hammo, delägare till både Stortorgskällaren och baren Pharmarium i hörnet intill.

– Vi kommer att bjuda på modern och traditionell mat med en personlig touch. Maten tillagas av de absolut bästa råvarorna med betoning på det ekologiska och närproducerade.

Stortorgskällaren har under några år hetat Ebenist och varit känd för bland annat sina julbord med artisten Plura Jonsson. Charbel Hammo tänker fortsätta traditionen med julbord. 

I de renoverade lokalerna designade för att bevara en atmosfär som är unik för Gamla stan kan gästerna avnjuta traditionell husmanskost och det bästa från det svenska köket. Menyerna kommer att följa årstiderna växlingar. I bakfickan serveras dagens lunch och i matsalarna affärslunch. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078