23948sdkhjf

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Den anrika restaurangen mitt emot Börshuset, nära Storkyrkan och Slottet i Gamla stan, har funnits ända sedan 1938. Under några år hette den Ebenist, men nu byter de nya ägarna tillbaka till det ursprungliga namnet: Stortorgskällaren. På fredag, den 17 maj, blir det nypremiär.

– Intresset för en klassisk restaurang i Gamla stan är stort och det känns fantastiskt att vi nu kan välkomna både nya och gamla gäster till den anrika Stortorgskällaren, kommenterar Charbel Hammo, delägare till både Stortorgskällaren och baren Pharmarium i hörnet intill.

– Vi kommer att bjuda på modern och traditionell mat med en personlig touch. Maten tillagas av de absolut bästa råvarorna med betoning på det ekologiska och närproducerade.

Stortorgskällaren har under några år hetat Ebenist och varit känd för bland annat sina julbord med artisten Plura Jonsson. Charbel Hammo tänker fortsätta traditionen med julbord. 

I de renoverade lokalerna designade för att bevara en atmosfär som är unik för Gamla stan kan gästerna avnjuta traditionell husmanskost och det bästa från det svenska köket. Menyerna kommer att följa årstiderna växlingar. I bakfickan serveras dagens lunch och i matsalarna affärslunch. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Nyhetsbrev

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Arkiv

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Bohuslänsk vinst i Food Truck-SM

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Här ska O'Learys relansera sitt koncept

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.189