23948sdkhjf

Striden om vegoburgarna intensifieras

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Burger King och Max lanserar var sitt växtbaserat alternativ.

Det vegetariska segmentet växer sig allt starkare i den traditionellt köttunga snabbmatsbranschen. Nu lanserar två av de största aktörerna, Max respektive Burger King, varsin vegetariska burgare – med en dags mellanrum.

Läs också: Han ska styra media på Max

Onsdagen den 22 maj lanserade Burger King två vegoburgaralternativ under namnen "Unbelievable Whopper" och "Unbelievable chicken king".

Burger King lanserade i USA i slutet av förra året en snarlik produkt; Impossible Burger, en produkt från Silicon Valley som fått stöd av bland annat Bill Gates och liksom Unbelievable Burger ska vara väldigt köttlik.

Anledningen till att det i Sverige blir Unbelievable istället för Impossible är för att den sistnämnda innehåller en genmodifierad jästsort som inte är tillåten i Sverige. Vilket föranlett att ett europeiskt företag står för produktionen istället.

Idag, dagen efter Burger Kings lansering, svarar Max med en liknande "köttlik" burgare. Max burgare går under namnet Delifresh Plant Beef och till skillnad från Burger Kings variant är den här burgaren en svensk innovation som utvecklats under ledning av chefskock Jonas Mårtensson.

– Vi påbörjade jakten efter ett alternativ som skulle passa för Max meny, men märkte snart att ingen av produkterna uppfyllde våra hårda krav på riktigt god smak. Därför bestämde vi oss för att utveckla en egen växtbaserad burgare för köttälskare, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers i ett pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Nyhetsbrev

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Arkiv

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.297