23948sdkhjf

Striden om vegoburgarna intensifieras

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Burger King och Max lanserar var sitt växtbaserat alternativ.

Det vegetariska segmentet växer sig allt starkare i den traditionellt köttunga snabbmatsbranschen. Nu lanserar två av de största aktörerna, Max respektive Burger King, varsin vegetariska burgare – med en dags mellanrum.

Läs också: Vegan stämmer Burger King

Onsdagen den 22 maj lanserade Burger King två vegoburgaralternativ under namnen "Unbelievable Whopper" och "Unbelievable chicken king".

Burger King lanserade i USA i slutet av förra året en snarlik produkt; Impossible Burger, en produkt från Silicon Valley som fått stöd av bland annat Bill Gates och liksom Unbelievable Burger ska vara väldigt köttlik.

Anledningen till att det i Sverige blir Unbelievable istället för Impossible är för att den sistnämnda innehåller en genmodifierad jästsort som inte är tillåten i Sverige. Vilket föranlett att ett europeiskt företag står för produktionen istället.

Idag, dagen efter Burger Kings lansering, svarar Max med en liknande "köttlik" burgare. Max burgare går under namnet Delifresh Plant Beef och till skillnad från Burger Kings variant är den här burgaren en svensk innovation som utvecklats under ledning av chefskock Jonas Mårtensson.

– Vi påbörjade jakten efter ett alternativ som skulle passa för Max meny, men märkte snart att ingen av produkterna uppfyllde våra hårda krav på riktigt god smak. Därför bestämde vi oss för att utveckla en egen växtbaserad burgare för köttälskare, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers i ett pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademin

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Nyhetsbrev

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Arkiv

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125