23948sdkhjf

Butikskonsult köper restaurangspecialist

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Butikskonsult i Kumla, ett av Sveriges ledande butiksinredningsföretag, köper restauranginredningsföretaget Back Up Formagram.

Läs också: Petite Sabis ny matsatsning

Köpet sker genom Butikskonsults ägarföretag, holdingbolaget Ideocad, enligt ett pressmeddelande.

– Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att utöka vårt kunderbjudande mot restaurangbranschen. Bolaget är mycket välskött och har haft en stabil tillväxt sedan starten 2006. Det största värdet i förvärvet ligger dock i kompetensen hos bolagets 7 anställda, som självklart kommer att bli kvar”, säger Fredric Jansson, vd och ägare av Butikskonsult, i en kommentar.

Formagram är en helhetsleverantör som utvecklar inredningskoncept för restauranger och andra offentliga miljöer.

– Vi är oerhört glada över att Formagram med sin mångåriga kompetens och duktiga medarbetare nu är en del av Butikskonsult. Under många år har vi i olika sammanhang levererat kompletta lösningar för restauranghandel till dagligvaruhandeln, och nu får vi kompetens att ta ett ännu större helhetsansvar och växa inom nya spännande områden”, säger Fredric Jansson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Nyhetsbrev

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Arkiv

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135