23948sdkhjf

Butikskonsult köper restaurangspecialist

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Butikskonsult i Kumla, ett av Sveriges ledande butiksinredningsföretag, köper restauranginredningsföretaget Back Up Formagram.

Läs också: Petite Sabis ny matsatsning

Köpet sker genom Butikskonsults ägarföretag, holdingbolaget Ideocad, enligt ett pressmeddelande.

– Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att utöka vårt kunderbjudande mot restaurangbranschen. Bolaget är mycket välskött och har haft en stabil tillväxt sedan starten 2006. Det största värdet i förvärvet ligger dock i kompetensen hos bolagets 7 anställda, som självklart kommer att bli kvar”, säger Fredric Jansson, vd och ägare av Butikskonsult, i en kommentar.

Formagram är en helhetsleverantör som utvecklar inredningskoncept för restauranger och andra offentliga miljöer.

– Vi är oerhört glada över att Formagram med sin mångåriga kompetens och duktiga medarbetare nu är en del av Butikskonsult. Under många år har vi i olika sammanhang levererat kompletta lösningar för restauranghandel till dagligvaruhandeln, och nu får vi kompetens att ta ett ännu större helhetsansvar och växa inom nya spännande områden”, säger Fredric Jansson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Nyhetsbrev

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Arkiv

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Fransk matsvinnshjälte får prestigefyllt pris

Var fjärde matställe bluffar – serverar inte det som utlovats

53 av 199 undersökta serveringar hade inte parmaskinka eller parmesanost på tallriken.

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143