23948sdkhjf

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Dags igen för Smaka på Stockholm. På onsdag den 5 juni drar den 28-åriga matfestivalen igång i Kungsträdgården. I år med stora kyldiskar fyllda med räddade matvaror och ett zero waste-mål.

– Som en av världens största matfestivaler har vi ett ansvar att lyfta hållbarhet inom mat och dryck. Målet i år är att öka medvetenheten kring all mat som slängs i onödan. Eftersom det är gratis att besöka festivalen når vi en bred grupp människor som vi hoppas kunna påverka i positiv riktning, säger Anders Sewerin, grundare av Smaka på Stockholm.

Kylarna med räddade matvaror från butiker och grossister kommer att användas av samtliga deltagande krogar och food trucks, vilka alla tagit fram var sin hållbar och hälsosam signaturrätt som ska inspirera till en bättre värld.

Kockar från hela världen finns också på plats. Många av dem deltar i kockdueller på stora scenen under ledning av Lisa Lemke. Under finaldagen den 9 juni handlar det om dueller mellan internationella kockar som stödjer FN:s globala mål, i ett samarbete med UN World Food Program och Chefs Manifesto.

Dessutom bjuds det på gratis underhållning under hela den fem dagar långa festivalen. Bland artisterna som uppträder återfinns Paolo Mendoca, Nåden & Sebastian Karlsson, Cotton Club och Conny Bloom från Electric Boys.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Nyhetsbrev

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Arkiv

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.186