23948sdkhjf

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Dags igen för Smaka på Stockholm. På onsdag den 5 juni drar den 28-åriga matfestivalen igång i Kungsträdgården. I år med stora kyldiskar fyllda med räddade matvaror och ett zero waste-mål.

Läs också: Hon ska förändra Smaka på Stockholm

– Som en av världens största matfestivaler har vi ett ansvar att lyfta hållbarhet inom mat och dryck. Målet i år är att öka medvetenheten kring all mat som slängs i onödan. Eftersom det är gratis att besöka festivalen når vi en bred grupp människor som vi hoppas kunna påverka i positiv riktning, säger Anders Sewerin, grundare av Smaka på Stockholm.

Kylarna med räddade matvaror från butiker och grossister kommer att användas av samtliga deltagande krogar och food trucks, vilka alla tagit fram var sin hållbar och hälsosam signaturrätt som ska inspirera till en bättre värld.

Kockar från hela världen finns också på plats. Många av dem deltar i kockdueller på stora scenen under ledning av Lisa Lemke. Under finaldagen den 9 juni handlar det om dueller mellan internationella kockar som stödjer FN:s globala mål, i ett samarbete med UN World Food Program och Chefs Manifesto.

Dessutom bjuds det på gratis underhållning under hela den fem dagar långa festivalen. Bland artisterna som uppträder återfinns Paolo Mendoca, Nåden & Sebastian Karlsson, Cotton Club och Conny Bloom från Electric Boys.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11