23948sdkhjf

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Dags igen för Smaka på Stockholm. På onsdag den 5 juni drar den 28-åriga matfestivalen igång i Kungsträdgården. I år med stora kyldiskar fyllda med räddade matvaror och ett zero waste-mål.

Läs också: Hon ska förändra Smaka på Stockholm

– Som en av världens största matfestivaler har vi ett ansvar att lyfta hållbarhet inom mat och dryck. Målet i år är att öka medvetenheten kring all mat som slängs i onödan. Eftersom det är gratis att besöka festivalen når vi en bred grupp människor som vi hoppas kunna påverka i positiv riktning, säger Anders Sewerin, grundare av Smaka på Stockholm.

Kylarna med räddade matvaror från butiker och grossister kommer att användas av samtliga deltagande krogar och food trucks, vilka alla tagit fram var sin hållbar och hälsosam signaturrätt som ska inspirera till en bättre värld.

Kockar från hela världen finns också på plats. Många av dem deltar i kockdueller på stora scenen under ledning av Lisa Lemke. Under finaldagen den 9 juni handlar det om dueller mellan internationella kockar som stödjer FN:s globala mål, i ett samarbete med UN World Food Program och Chefs Manifesto.

Dessutom bjuds det på gratis underhållning under hela den fem dagar långa festivalen. Bland artisterna som uppträder återfinns Paolo Mendoca, Nåden & Sebastian Karlsson, Cotton Club och Conny Bloom från Electric Boys.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Nyhetsbrev

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Arkiv

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.501