23948sdkhjf

Svensk kock ny nordisk mästare

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Sverige har en ny nordisk mästare i matlagning. Henric Herbertsson från SK Mat & Människor och i Göteborg segrade när Nordiska mästerskapen avgjordes i Reykjavik den 1 juni.

Läs också: De segrade i NM

– Det gick jättebra, jag hade en bra magkänsla genom hela tävlingen och det var väldigt roligt att vinna, säger Henric Herbertsson.

Den årliga tävlingen arrangeras av Nordiska kockars förening. Henric Herbertsson representerade Sverige via Svenska kocklandslaget där han är medlem sedan 2018. Här är hans vinnarmeny:

  • Förrätt: Bakad hälleflundra med smörsås, tartar på sotad pilgrimsmussla smaksatt med isländsk wasabi. Serveras med blomkålspuré, gurka, purjolök & tryffeltång
  • Varmrätt: Confiterad lammnacke med dragon och brödcrust, bräserat lammlägg, potatis & selleripuré, picklad fänkål, friterad rotselleri & lammsky
  • Dessert: Chokladmousse med skyr, rabarbersorbet, varm paté a choux fylld med kolasås, hasselnötter & kakaocrust
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Nyhetsbrev

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Arkiv

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.237