23948sdkhjf

Klassiska Four Seasons stänger för gott

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Återöppnade i augusti – nu har investerarna fått nog.

Det var en gång i tiden favoritstället för maktelitens affärsluncher, men nu räcker inte kundunderlaget längre till. Den berömda resturangen Four Seasons i New York klappar i veckan igen för gott, rapporterar New York Times.

Den snart 60-åriga restaurangen tvingades lämna Seagram Building 2016, men med hjälp av 30 miljoner dollar från olika investerare öppnade Four Seasons i augusti förra året på en ny adress, bara några kvarter bort. Men den nya versionen av den klassiska restaurangen har inte blivit den framgång investerarna hoppades på.

– Vi har inte gjort tillräckligt bra business för att tillfredsställa dem, säger Alex von Bidder, en av delägarna, till New York Times.

Den andra delägaren Julian Niccolini fick i december lämna sin post efter anklagelser om sexuella trakasserier. Hur mycket den skandalen påverkat utgången är enligt von Bidder ”svårt att mäta”.

Mer om: Four Seasons
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Nyhetsbrev

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Arkiv

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11