23948sdkhjf

Klassiska Four Seasons stänger för gott

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Återöppnade i augusti – nu har investerarna fått nog.

Det var en gång i tiden favoritstället för maktelitens affärsluncher, men nu räcker inte kundunderlaget längre till. Den berömda resturangen Four Seasons i New York klappar i veckan igen för gott, rapporterar New York Times.

Den snart 60-åriga restaurangen tvingades lämna Seagram Building 2016, men med hjälp av 30 miljoner dollar från olika investerare öppnade Four Seasons i augusti förra året på en ny adress, bara några kvarter bort. Men den nya versionen av den klassiska restaurangen har inte blivit den framgång investerarna hoppades på.

– Vi har inte gjort tillräckligt bra business för att tillfredsställa dem, säger Alex von Bidder, en av delägarna, till New York Times.

Den andra delägaren Julian Niccolini fick i december lämna sin post efter anklagelser om sexuella trakasserier. Hur mycket den skandalen påverkat utgången är enligt von Bidder ”svårt att mäta”.

Mer om: Four Seasons
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Nyhetsbrev

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Arkiv

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

1.17