23948sdkhjf

Klassiska Four Seasons stänger för gott

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Återöppnade i augusti – nu har investerarna fått nog.

Det var en gång i tiden favoritstället för maktelitens affärsluncher, men nu räcker inte kundunderlaget längre till. Den berömda resturangen Four Seasons i New York klappar i veckan igen för gott, rapporterar New York Times.

Den snart 60-åriga restaurangen tvingades lämna Seagram Building 2016, men med hjälp av 30 miljoner dollar från olika investerare öppnade Four Seasons i augusti förra året på en ny adress, bara några kvarter bort. Men den nya versionen av den klassiska restaurangen har inte blivit den framgång investerarna hoppades på.

– Vi har inte gjort tillräckligt bra business för att tillfredsställa dem, säger Alex von Bidder, en av delägarna, till New York Times.

Den andra delägaren Julian Niccolini fick i december lämna sin post efter anklagelser om sexuella trakasserier. Hur mycket den skandalen påverkat utgången är enligt von Bidder ”svårt att mäta”.

Mer om: Four Seasons
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Nyhetsbrev

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Arkiv

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Fransk matsvinnshjälte får prestigefyllt pris

Var fjärde matställe bluffar – serverar inte det som utlovats

53 av 199 undersökta serveringar hade inte parmaskinka eller parmesanost på tallriken.

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.092