23948sdkhjf

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Haymarkets barteam har skapat nya drinkar som är baserade på överblivna ingredienser från Scandics hotellfrukost. Detta som ett led i arbetet med att minska hotellkedjans klimatavtryck.

Läs också: Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Sedan tidigare har Scandic tagit bort engångsartiklar på hotellrummen, avskaffat onödig plast som sugrör och drinkpinnar och sett över rutiner för att reducera matsvinn. Nu lanserar Scandic alltså ett antal hållbara drinkar med ingredienser som annars skulle komposteras eller slängas. Bland drinkarna, som tagits fram av Haymarket by Scandics barteam, återfinns Razzycle på hallon som har kort hållbarhetstid, Green Giggle på gurka från hotellfrukosten och Ecospresso, en drink på coldbrew bryggt på kaffesump som annars skulle ha kastats.

Jag är oerhört glad och stolt att vi än en gång visar att vi vill vara i yttersta framkant i vårt hållbarhetsarbete inom Food & Beverage på Scandic. Att vi dessutom kan lyfta fram våra fantastiskt duktiga medarbetare som kreatörer av de hållbara drinkarna, visar att engagemanget för hållbarhet genomsyrar hela Scandic och är en del av vårt dagliga arbete, säger Thomas Fankl, Food & Beverage Manager för Scandic Sverige.

Barteamet på Haymarket by Scandic har sedan tidigare lanserat drinkar med fokus på att ta tillvara på råvaror från restaurangerna. De nya hållbara drinkarna kommer att lanseras på samtliga Scandichotell i slutet av juni.

Mer om: Haymarket | Scandic
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Nyhetsbrev

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Arkiv

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144