23948sdkhjf

Framgång för Poppels crowdfunding

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Teckningsgrad på 250 procent för hantverksbryggeriet.

Mellan den 5 maj och 7 juni genomförde hantverksbryggeriet Poppels en nyemission om 750 000 aktier till ett värde om 18 miljoner kronor. Redan efter sex dagar var det fulltecknat, och teckningarna fortsatte därefter att strömma in fram tills periodens slut. Totalt tecknades det aktier för cirka 45 miljoner kronor, en teckningsgrad på 250 procent.

– Vi hade svårt att tro våra ögon när de första rapporterna kom, 150 personer tecknade aktier första timmen och 500 personer första dygnet. Det har varit ett otroligt intresse och vi är oerhört stolta att över 3500 personer har valt att bli en del av Poppels, säger Mats Wahlström i ett pressmeddelande.

Nyemissionen följdes av en marknadsföringsturné runtom i landet och de nya pengarna ska framförallt gå till en satsning på expansion utanför Sveriges gränser.

Mer om: bryggeri | Poppels
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Fortsatt förlust för Mackmyra

Ny Sushi Yama-invigning – och klart med ytterligare en

Hit kommer Daisy's och Waynes Coffee

Kopparbergs: Lägre resultat men framgång för Pink Gin

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Ny restaurangdel ovanför handlarna i nyrenoverade Östermalmshallen.

Tävling
Årets unga kock korad

Nyhetsbrev

Vivino backar – halvvägs

Arkiv

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094