23948sdkhjf

De slåss om titeln Årets konditor 2019

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Nedräkningen har börjat. Fem personer återstår. Den 10-11 oktober avgörs vem av dem som blir Årets konditor 2019. Temat för årets tävling är de fyra elementen eld, jord, luft och vatten.

Här är de fem som tagit sig till final i årets upplaga av den prestigefyllda tävlingen för professionella konditorer:

  • Claudia Chindea är från Göteborg och jobbar på Cederleüfs & Svenheimers bageri och konditori.
  • Isabella Westergren är från Bollnäs och jobbar på Hotell At Six i Stockholm.
  • Jimmy Wollberg är från Göteborg och jobbar på Berzelii Choklad.
  • Joel Lindqvist är från Varberg och driver Mat- och Chokladstudion i Malmö.
  • Sara Nilsson är från Hedemora och jobbar på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg.

Årets konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och avgörs under två dagar på Bak- och chokladfestivalen vid Stockholmsmässan.

I årets tävling ska finalisterna inför publik skapa fyra tårtor. De ska även presentera ett mignardisefat med fyra olika komponenter; två petit fourer samt två olika praliner. Totalt ska 28 stycken petit fourer och praliner tillverkas. Slutligen ska finalisterna presentera en tallriksdessert med tio stycken desserter. Allt uppdukat i ett eget designat ”skyltfönster”.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Nyhetsbrev

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Arkiv

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.149