23948sdkhjf

De slåss om titeln Årets konditor 2019

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Nedräkningen har börjat. Fem personer återstår. Den 10-11 oktober avgörs vem av dem som blir Årets konditor 2019. Temat för årets tävling är de fyra elementen eld, jord, luft och vatten.

Här är de fem som tagit sig till final i årets upplaga av den prestigefyllda tävlingen för professionella konditorer:

  • Claudia Chindea är från Göteborg och jobbar på Cederleüfs & Svenheimers bageri och konditori.
  • Isabella Westergren är från Bollnäs och jobbar på Hotell At Six i Stockholm.
  • Jimmy Wollberg är från Göteborg och jobbar på Berzelii Choklad.
  • Joel Lindqvist är från Varberg och driver Mat- och Chokladstudion i Malmö.
  • Sara Nilsson är från Hedemora och jobbar på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg.

Årets konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och avgörs under två dagar på Bak- och chokladfestivalen vid Stockholmsmässan.

I årets tävling ska finalisterna inför publik skapa fyra tårtor. De ska även presentera ett mignardisefat med fyra olika komponenter; två petit fourer samt två olika praliner. Totalt ska 28 stycken petit fourer och praliner tillverkas. Slutligen ska finalisterna presentera en tallriksdessert med tio stycken desserter. Allt uppdukat i ett eget designat ”skyltfönster”.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Nyhetsbrev

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Arkiv

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Unik matupplevelse i 3D på pop up-restaurang

Restaurang Kasai gästas av Banquet of Hoshena.

Här växer en ny matdestination fram

Två nya Compass-restauranger

Max fick pris av FN

Östermalmshallen ännu dyrare – notan nu 1,3 miljarder

Politikerna skyller på varandra – och vill sälja hotelldelen

Tvisten löst – nu blir det Krubb igen i sjöstan

Tävling
Närmare råvarorna i kocklandslagets nya tema

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.096