23948sdkhjf

De slåss om titeln Årets konditor 2019

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Nedräkningen har börjat. Fem personer återstår. Den 10-11 oktober avgörs vem av dem som blir Årets konditor 2019. Temat för årets tävling är de fyra elementen eld, jord, luft och vatten.

Här är de fem som tagit sig till final i årets upplaga av den prestigefyllda tävlingen för professionella konditorer:

  • Claudia Chindea är från Göteborg och jobbar på Cederleüfs & Svenheimers bageri och konditori.
  • Isabella Westergren är från Bollnäs och jobbar på Hotell At Six i Stockholm.
  • Jimmy Wollberg är från Göteborg och jobbar på Berzelii Choklad.
  • Joel Lindqvist är från Varberg och driver Mat- och Chokladstudion i Malmö.
  • Sara Nilsson är från Hedemora och jobbar på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg.

Årets konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och avgörs under två dagar på Bak- och chokladfestivalen vid Stockholmsmässan.

I årets tävling ska finalisterna inför publik skapa fyra tårtor. De ska även presentera ett mignardisefat med fyra olika komponenter; två petit fourer samt två olika praliner. Totalt ska 28 stycken petit fourer och praliner tillverkas. Slutligen ska finalisterna presentera en tallriksdessert med tio stycken desserter. Allt uppdukat i ett eget designat ”skyltfönster”.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109