23948sdkhjf

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Svenskarnas swishande hittar allt fler vägar in till de fysiska kassorna. Nu introducerar betaltjänstföretaget Nets en ny bluetoothmodul som möjliggör kassaintegrerade och skalbara betalningar med Swish i vanliga kassor.

Modulen pilottestas nu på tjänsteleverantören Coors stora lunchrestaurang Entré i Kista. Ett stort steg för Swish att även bli starkare inom dagligvaru- och servicehandeln tillsammans med Nets, enligt ett pressmeddelande.

– Sju miljoner svenskar går runt med Swish-appen i fickan och vi ser tydligt att efterfrågan för smidigare betalningar i fysiska miljöer ökar. Det känns superkul att erbjuda möjligheten att blippa sin mobil för att betala med Swish, säger Pär Ekroth, marknadschef på Swish, i en kommentar.

Bluetoothmodulen med monteras enkelt fast och ansluter till den befintliga betalningsterminalen från Nets, som då blir helt kassaintegrerad. Handlare kan enkelt implementera lösningen, och det öppnar också för bättre möjligheter till lojalitetsprogram eftersom mobilen används.

– Betalningsupplevelsen liknar kontaktlös betalning vilket konsumenterna är vana vid. Handlare kan enkelt installera lösningen och kan på så sätt ta emot Swishbetalningar via befintliga Netsterminaler. Detta öppnar även för bättre möjligheter till lojalitetsprogram genom den ökade digitaliseringen, säger Jan Lundequist, betalningsexpert på Nets.

I årets Nets Nordic Payment Report uppgav något fler svenskar att de använder mobilbetalningar inom den fysiska handeln än året innan, 68 jämfört med 65 procent. Och hela 58 procent föredrar Swish i fysiska miljöer.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132