23948sdkhjf

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

Carlsberg är inte längre ensamma om att kunna presentera en flaska av pappersfiber för miljömedvetna konsumenter. Absolut har presenterade en ny flaskprototyp av pappersfiber på festivalen Way Out West. 

Absolut jobbar på flera fronter för att minska påverkan på miljön globalt och ett sådant område är förpackningar, vilket i dryckesbranschen har en betydande inverkan på miljön. Absolut har därför inlett ett samarbete med den danska tech startupen ecoXpac som är ägt av pappersföretaget Billerud Korsnäs och plastförpackningsproducenten Alpla för att ta fram en flaska gjord av papper.

– Vårt gedigna hållbarhetsengagemang är något som vi i allra högsta grad har gemensamt med Way Out West, vilket gör festivalen till den perfekta platsen för att lansera projektet. Sverige är den första marknaden där konsumenter får uppleva Absoluts nya förpackning, och att det är just Way Out West’s besökare som får göra det känns helt rätt, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager Absolut.

Under Way Out West serverades cocktails och den moderna klassikern Absolut Mixt, en färdigblandad, vodkabaserad drink på glasflaska. Absolut Mixt kommer även att serveras i den nya flaskan, 50 stycken om dagen, som är ett första steg mot att uppdatera den ikoniska förpackningsdesignen.

– Vi har precis påbörjat vår resa mot en pappersflaska gjord i 100 procent biobaserat material och i nuläget är vi endast i prototypstadiet med en 3D-formad flaska i papper som har en tunn barriär av plast. Målet på sikt är att även denna del ska bli helt biobaserad. Vi vet att det är en bit kvar men detta är ett steg vi måste ta för att komplettera vår förpackningsportfölj, säger Louise Werner, Director Future of Packaging, The Absolut Company.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Nyhetsbrev

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Arkiv

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.175