23948sdkhjf

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Ökad vinst för bryggeriet under andra kvartalet.

Bryggeriet Kopparbergs såg sin vinst stiga till 175,8 miljoner kronor under det andra kvartalet. Det bästa någonsin för företaget Samtidigt minskade nettoomsättningen från 1 029 miljoner till 971,2 miljoner. En minskning som enligt Kopparbergs framför allt berodde på det dåliga vädret på den brittiska marknaden.

På den brittiska marknaden fortsätter Kopparbergs cider vara det mest sålda varumärket på flaska inom on-trade (pubar) och inom off-trade (supermarket) är bryggeriet det näst mest säljande cidervarumärket.

Under perioden lanserade Kopparbergs en smaksatt gin, en så kallad "pink gin" med smak av jordgubb och lime, vars försäljning gick långt över bryggeriets förväntan. På grund av den stora efterfrågan på gin på den brittiska marknaden har Kopparbergs fått skjuta upp lanseringen utanför den brittiska marknaden till senare på året samt under nästa år.

Mer om: cider | gin | Kopparbergs | öl
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125