23948sdkhjf

Hello Fresh finns nu i Sverige

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Matkassejätten har smyglanserats.

Den globala matkassejätten Hello Fresh har i tysthet smugit in i Sverige. Det är Breakit som noterat att det tyska företaget via annonser på nätet och kraftiga rabatter nu försöker locka svenska kunder att testa deras matkasse. Lanseringen ska ha skett utan pukor och trumpeter tidigare i veckan.

Läs också: Dansk startup ska utmana restaurangerna

Hello Fresh grundades i Tyskland 2011 av bland andra svenskan Jessica Schultz och har sedan dess vuxit till ett globalt bolag med verksamhet på elva marknader, inklusive USA, Storbritannien och Kina. Bolaget introducerades på börsen i Frankfurt i november 2017 och värderas nu till över 17 miljarder kronor. 

Affärsidéen är att erbjuda tio nya recept varje vecka så att kunden kan skräddarsy sin egen veckomeny. Det finns tre olika typer av kassar: klassisk, vegetarisk och en familjekasse. All kyckling och allt kött kommer från Sverige och all fisk har fångats i skandinaviska vatten, lovar Hello Fresh på sin svenska hemsida.

Redan från start kan företaget med några undantag leverera till alla postnummer som börjar på 10 upp till 82. I Stockholm levereras Hello Fresh-kassar söndag, måndag och tisdag mellan klockan 17 och 22. I övriga Sverige på måndagar och tisdagar klockan 8-19. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.42