23948sdkhjf

Hello Fresh finns nu i Sverige

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Matkassejätten har smyglanserats.

Den globala matkassejätten Hello Fresh har i tysthet smugit in i Sverige. Det är Breakit som noterat att det tyska företaget via annonser på nätet och kraftiga rabatter nu försöker locka svenska kunder att testa deras matkasse. Lanseringen ska ha skett utan pukor och trumpeter tidigare i veckan.

Läs också: Dansk startup ska utmana restaurangerna

Hello Fresh grundades i Tyskland 2011 av bland andra svenskan Jessica Schultz och har sedan dess vuxit till ett globalt bolag med verksamhet på elva marknader, inklusive USA, Storbritannien och Kina. Bolaget introducerades på börsen i Frankfurt i november 2017 och värderas nu till över 17 miljarder kronor. 

Affärsidéen är att erbjuda tio nya recept varje vecka så att kunden kan skräddarsy sin egen veckomeny. Det finns tre olika typer av kassar: klassisk, vegetarisk och en familjekasse. All kyckling och allt kött kommer från Sverige och all fisk har fångats i skandinaviska vatten, lovar Hello Fresh på sin svenska hemsida.

Redan från start kan företaget med några undantag leverera till alla postnummer som börjar på 10 upp till 82. I Stockholm levereras Hello Fresh-kassar söndag, måndag och tisdag mellan klockan 17 och 22. I övriga Sverige på måndagar och tisdagar klockan 8-19. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Nyhetsbrev

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Arkiv

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.226