23948sdkhjf

Dags för Ekstedts gastronomifestival

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Foodstock genomförs på Fjäderholmarna i helgen.

I helgen är dags för den första upplagan av gastronomifestivalen Foodstock, stjärnkocken Niklas Ekstedts hyllning till mathantverket. 11 Michelinstjärnor, 18 toppkockar, 12 mathantverkare och ett tiotal restauranger kommer att finnas representerade på Fjäderholmarna lördagen den 31 augusti och söndagen den 1 september.

Läs också: Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Ambitionen är att skapa en festival som berättar om matens historia, nutid och kulturanknytning. Arrangörerna vill visa upp den nordiska matens rikedom och dess koppling till det vilda ursprunget. Samtidigt ges också utrymme för internationella mathantverk som växt fram på andra platser med annorlunda förutsättningar.

– Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap, har initiativtagaren Niklas Ekstedt förklarat.

I den här videon utvecklar stjärnkocken sina tankar om det han beskriver som ett drömprojekt:

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11