23948sdkhjf

De blandar Sveriges bästa gin och tonic

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Så tillreds vinnarbidragen – hela recepten.

Bartendern Aron Larsson Firouzbakhsh och hemmamixaren Örjan Westerlund heter de två vinnarna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic. 

– Att jag vann känns överväldigande, men väldigt kul! Jag brukar alltid komma tvåa men i dag var det min tur, säger Aron Larsson Firouzbakhsh, som vann den professionella bartenderkategorin med sin ”Pink on Pink”-drink.

”Last night in Sweden” heter Örjan Westerlunds vinnande GT-bidrag.

– Roligt att juryn var djärv och valde mitt bidrag som gick utanför boxen, toppad med IPA, säger Örjan Westerlund, hemmamixaren som precis skrivit klart en bok om gin.

Tävlingen arrangeras av Schweppes. 

Här är de vinnande recepten:

Bartendern Aron Larsson Firouzbakhshs ”Pink on Pink”

Ingredienser:
5 ml picklad rabarberlag
50 ml Stockholms Bränneri Pink Gin
Toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper
Garnera med picklad rabarber 
Fläderspray  

Glas: Klotglas med fot

Recept: Picklad rabarber och rabarberlag 
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
Rabarber
Gör en klassisk 1-2-3 lag. Koka upp ättika, vatten och socker. Rör tills sockret löser sig. Häll lagen över din rabarber. Låt kallna.

Recept: Fläderspray
En knippe färsk fläder
Vodka
Placera flädern i vodkan. Låt kallinfusera i två dygn.

Tillredning:
Täck insidan av glaset med en lång bit picklad rabarber. Addera sedan isen och den picklade rabarberlagen. Häll i Stockholm Bränneri Pink Gin och toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper. Spraya med fläderspray.

Örjan Westerlunds GT ”Last night in Sweden”

Ingredienser:
Grovt krossad is 
5 cl Hernö Gin
2 cl mango & passionsfruktpuré
Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus
4 cl A Ship full of IPA
1 kvist rosmarin 
1 kvist citronmeliss 

Glas: Highballglas

Recept: Mango- och passionsfruktspuré
Mango
Passionsfrukt
Flädersaft
Limejuice
Ta lika delar av samtliga ingredienser och mixa ihop dessa till en slät puré. 

Tillredning:
Ta rikligt med grovt krossad is i glaset. Fyll på med gin, mango & passionsfruktspuré och häll i Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus. Toppa med IPA:n och garnera med rosmarin och citronmeliss.

Mer om: Schweppes
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.238