23948sdkhjf

De blandar Sveriges bästa gin och tonic

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Så tillreds vinnarbidragen – hela recepten.

Bartendern Aron Larsson Firouzbakhsh och hemmamixaren Örjan Westerlund heter de två vinnarna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic. 

– Att jag vann känns överväldigande, men väldigt kul! Jag brukar alltid komma tvåa men i dag var det min tur, säger Aron Larsson Firouzbakhsh, som vann den professionella bartenderkategorin med sin ”Pink on Pink”-drink.

”Last night in Sweden” heter Örjan Westerlunds vinnande GT-bidrag.

– Roligt att juryn var djärv och valde mitt bidrag som gick utanför boxen, toppad med IPA, säger Örjan Westerlund, hemmamixaren som precis skrivit klart en bok om gin.

Tävlingen arrangeras av Schweppes. 

Här är de vinnande recepten:

Bartendern Aron Larsson Firouzbakhshs ”Pink on Pink”

Ingredienser:
5 ml picklad rabarberlag
50 ml Stockholms Bränneri Pink Gin
Toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper
Garnera med picklad rabarber 
Fläderspray  

Glas: Klotglas med fot

Recept: Picklad rabarber och rabarberlag 
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
Rabarber
Gör en klassisk 1-2-3 lag. Koka upp ättika, vatten och socker. Rör tills sockret löser sig. Häll lagen över din rabarber. Låt kallna.

Recept: Fläderspray
En knippe färsk fläder
Vodka
Placera flädern i vodkan. Låt kallinfusera i två dygn.

Tillredning:
Täck insidan av glaset med en lång bit picklad rabarber. Addera sedan isen och den picklade rabarberlagen. Häll i Stockholm Bränneri Pink Gin och toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper. Spraya med fläderspray.

Örjan Westerlunds GT ”Last night in Sweden”

Ingredienser:
Grovt krossad is 
5 cl Hernö Gin
2 cl mango & passionsfruktpuré
Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus
4 cl A Ship full of IPA
1 kvist rosmarin 
1 kvist citronmeliss 

Glas: Highballglas

Recept: Mango- och passionsfruktspuré
Mango
Passionsfrukt
Flädersaft
Limejuice
Ta lika delar av samtliga ingredienser och mixa ihop dessa till en slät puré. 

Tillredning:
Ta rikligt med grovt krossad is i glaset. Fyll på med gin, mango & passionsfruktspuré och häll i Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus. Toppa med IPA:n och garnera med rosmarin och citronmeliss.

Mer om: Schweppes
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken med fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Nyhetsbrev

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Arkiv

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095