23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på RS & FastFood

De blandar Sveriges bästa gin och tonic

Så tillreds vinnarbidragen – hela recepten.

Bartendern Aron Larsson Firouzbakhsh och hemmamixaren Örjan Westerlund heter de två vinnarna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic. 

– Att jag vann känns överväldigande, men väldigt kul! Jag brukar alltid komma tvåa men i dag var det min tur, säger Aron Larsson Firouzbakhsh, som vann den professionella bartenderkategorin med sin ”Pink on Pink”-drink.

”Last night in Sweden” heter Örjan Westerlunds vinnande GT-bidrag.

– Roligt att juryn var djärv och valde mitt bidrag som gick utanför boxen, toppad med IPA, säger Örjan Westerlund, hemmamixaren som precis skrivit klart en bok om gin.

Tävlingen arrangeras av Schweppes. 

Här är de vinnande recepten:

Bartendern Aron Larsson Firouzbakhshs ”Pink on Pink”

Ingredienser:

5 ml picklad rabarberlag

50 ml Stockholms Bränneri Pink Gin

Toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper

Garnera med picklad rabarber 

Fläderspray  

Glas: Klotglas med fot

Recept: Picklad rabarber och rabarberlag 

1 dl ättiksprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

Rabarber

Gör en klassisk 1-2-3 lag. Koka upp ättika, vatten och socker. Rör tills sockret löser sig. Häll lagen över din rabarber. Låt kallna.

Recept: Fläderspray

En knippe färsk fläder

Vodka

Placera flädern i vodkan. Låt kallinfusera i två dygn.

Tillredning:

Täck insidan av glaset med en lång bit picklad rabarber. Addera sedan isen och den picklade rabarberlagen. Häll i Stockholm Bränneri Pink Gin och toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper. Spraya med fläderspray.

Örjan Westerlunds GT ”Last night in Sweden”

Ingredienser:

Grovt krossad is 

5 cl Hernö Gin

2 cl mango & passionsfruktpuré

Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus

4 cl A Ship full of IPA

1 kvist rosmarin 

1 kvist citronmeliss 

Glas: Highballglas

Recept: Mango- och passionsfruktspuré

Mango

Passionsfrukt

Flädersaft

Limejuice

Ta lika delar av samtliga ingredienser och mixa ihop dessa till en slät puré. 

Tillredning:

Ta rikligt med grovt krossad is i glaset. Fyll på med gin, mango & passionsfruktspuré och häll i Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus. Toppa med IPA:n och garnera med rosmarin och citronmeliss.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.05