23948sdkhjf

De blandar Sveriges bästa gin och tonic

Så tillreds vinnarbidragen – hela recepten.

Bartendern Aron Larsson Firouzbakhsh och hemmamixaren Örjan Westerlund heter de två vinnarna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic. 

– Att jag vann känns överväldigande, men väldigt kul! Jag brukar alltid komma tvåa men i dag var det min tur, säger Aron Larsson Firouzbakhsh, som vann den professionella bartenderkategorin med sin ”Pink on Pink”-drink.

”Last night in Sweden” heter Örjan Westerlunds vinnande GT-bidrag.

– Roligt att juryn var djärv och valde mitt bidrag som gick utanför boxen, toppad med IPA, säger Örjan Westerlund, hemmamixaren som precis skrivit klart en bok om gin.

Tävlingen arrangeras av Schweppes. 

Här är de vinnande recepten:

Bartendern Aron Larsson Firouzbakhshs ”Pink on Pink”

Ingredienser:
5 ml picklad rabarberlag
50 ml Stockholms Bränneri Pink Gin
Toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper
Garnera med picklad rabarber 
Fläderspray  

Glas: Klotglas med fot

Recept: Picklad rabarber och rabarberlag 
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
Rabarber
Gör en klassisk 1-2-3 lag. Koka upp ättika, vatten och socker. Rör tills sockret löser sig. Häll lagen över din rabarber. Låt kallna.

Recept: Fläderspray
En knippe färsk fläder
Vodka
Placera flädern i vodkan. Låt kallinfusera i två dygn.

Tillredning:
Täck insidan av glaset med en lång bit picklad rabarber. Addera sedan isen och den picklade rabarberlagen. Häll i Stockholm Bränneri Pink Gin och toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper. Spraya med fläderspray.

Örjan Westerlunds GT ”Last night in Sweden”

Ingredienser:
Grovt krossad is 
5 cl Hernö Gin
2 cl mango & passionsfruktpuré
Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus
4 cl A Ship full of IPA
1 kvist rosmarin 
1 kvist citronmeliss 

Glas: Highballglas

Recept: Mango- och passionsfruktspuré
Mango
Passionsfrukt
Flädersaft
Limejuice
Ta lika delar av samtliga ingredienser och mixa ihop dessa till en slät puré. 

Tillredning:
Ta rikligt med grovt krossad is i glaset. Fyll på med gin, mango & passionsfruktspuré och häll i Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus. Toppa med IPA:n och garnera med rosmarin och citronmeliss.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094