23948sdkhjf

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Krogkonkurserna minskar. Det framgår av Upplysningscentralens färska statistik. Enligt UC är det en positiv konsekverns av att allt fler svenskar väljer att semestra på hemmaplan i klimatkrisens spår.

– Hela restaurangbranschen har fått en knuff framåt, Osäkerheten har minskat något i branschen även om det ser lite olika ut, menar Richard Damberg, ekonom på UC. 

För femte månaden i rad minskar konkurserna totalt i Sverige. I augusti månad med 6 procent. Denna gång hakar alltså även hotell- och restaurangbranschen på den positiva trenden, med 5 procent färre konkurser i augusti jämfört med samma period förra året. 

– En undersökning från Kairos Future visar att vi spenderar allt mer på uteätande och att det kommer att växa framöver. Men som krögare gäller det att hålla på kvaliteten. Numera är gästen uppkopplad mot familj, bekanta och webbplatser och appar för att betygsätta sin restaurangupplevelse. Det skapar en helt annan konsumentmakt mot förut. Dåliga restauranger slås ut fortare i dagens digitala miljö, påpekar Richard Damberg.

Hittills i år har UC noterat 291 krogkonkurser, varav 36 stycken i augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11