23948sdkhjf

Krogbranschen växer – mest i Stockholms city

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Konkurserna minskar och omsättningen ökar. Siffrorna pekar uppåt just nu för restaurangbranschen och bäst går det för krogarna i Stockholms city.

City i samverkan har sammanställt SCB-statistik som visar hur restaurang- och kafébranschen i Stockholm utvecklades under första kvartalet 2019. Sifforna visar att restaurangerna i city ökade omsättningen med 12 procent jämfört med samma period 2018, då omsättningen sjönk.

Det är en klart bättre utveckling än för riket totalt där snittet ligger på 8 procent. Krogarna på malmarna har ökat omsättningen med totalt 7 procent, vilket alltså är något mindre än rikssnittet. Bäst gick det för Södermalm och Vasastan (cirka plus 10 procent vardera) medan omsättningsutvecklingen för Gamla stan och Östermalm var plus 6 procent. Sämst gick det för Kungsholmen med plus minus noll jämfört med samma kvartal förra året.

Ännu sämre gick det externhandelns restaurangverksamhet i Storstockholm, med en minskad omsättningen på 2 procent under det första kvartalet. Med externhandeln i Storstockholm avses 25 större handelsområden utanför Stockholms innerstad i de närmaste tolv kommunerna.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134