23948sdkhjf

Krogbranschen växer – mest i Stockholms city

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Konkurserna minskar och omsättningen ökar. Siffrorna pekar uppåt just nu för restaurangbranschen och bäst går det för krogarna i Stockholms city.

City i samverkan har sammanställt SCB-statistik som visar hur restaurang- och kafébranschen i Stockholm utvecklades under första kvartalet 2019. Sifforna visar att restaurangerna i city ökade omsättningen med 12 procent jämfört med samma period 2018, då omsättningen sjönk.

Det är en klart bättre utveckling än för riket totalt där snittet ligger på 8 procent. Krogarna på malmarna har ökat omsättningen med totalt 7 procent, vilket alltså är något mindre än rikssnittet. Bäst gick det för Södermalm och Vasastan (cirka plus 10 procent vardera) medan omsättningsutvecklingen för Gamla stan och Östermalm var plus 6 procent. Sämst gick det för Kungsholmen med plus minus noll jämfört med samma kvartal förra året.

Ännu sämre gick det externhandelns restaurangverksamhet i Storstockholm, med en minskad omsättningen på 2 procent under det första kvartalet. Med externhandeln i Storstockholm avses 25 större handelsområden utanför Stockholms innerstad i de närmaste tolv kommunerna.

Läs mer om: City i samverkan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125