23948sdkhjf

Krogbranschen växer – mest i Stockholms city

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Konkurserna minskar och omsättningen ökar. Siffrorna pekar uppåt just nu för restaurangbranschen och bäst går det för krogarna i Stockholms city.

City i samverkan har sammanställt SCB-statistik som visar hur restaurang- och kafébranschen i Stockholm utvecklades under första kvartalet 2019. Sifforna visar att restaurangerna i city ökade omsättningen med 12 procent jämfört med samma period 2018, då omsättningen sjönk.

Det är en klart bättre utveckling än för riket totalt där snittet ligger på 8 procent. Krogarna på malmarna har ökat omsättningen med totalt 7 procent, vilket alltså är något mindre än rikssnittet. Bäst gick det för Södermalm och Vasastan (cirka plus 10 procent vardera) medan omsättningsutvecklingen för Gamla stan och Östermalm var plus 6 procent. Sämst gick det för Kungsholmen med plus minus noll jämfört med samma kvartal förra året.

Ännu sämre gick det externhandelns restaurangverksamhet i Storstockholm, med en minskad omsättningen på 2 procent under det första kvartalet. Med externhandeln i Storstockholm avses 25 större handelsområden utanför Stockholms innerstad i de närmaste tolv kommunerna.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Nyhetsbrev

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Arkiv

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Snabbmatskedjan Jureskogs etablerar sig längs E4:an

Stjärnkrögaren siktar på 60 hamburgerrestauranger med ”Sveriges långsammaste snabbmat”.

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Mångmiljardsprojektet Sturekvarteret klubbat – Ture flyttas

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Serverar världsarvspizza i världsarvet

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Arnold's – nu även med lunchservering

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

”Pucken” fyller 20 år

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094