23948sdkhjf

Zeunerts varslar personal – produktionen står stilla

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Efter 163 års produktion stänger bryggeriet ner.

Bryggeriet Zeunerts har i ett halvårs tid varit till salu men nu är personalen uppsagd och produktionen står stilla, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda.

Läs också: 50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Det var i mars som ägarna Kopparbergs meddelade att de skulle sälja vidare Sollefteå-bryggeriet då de inte längre ansåg sig kunna lägga tillräckligt med fokus på det. Sedan dess har produktion pågått men nu har den upphört och de sju anställda på bryggeriet har varslats.

– Bryggeriet är fortfarande till salu, men vi har blivit uppsagda, säger Martin Persson, platschef till ÖA.

Till tidningen berättar Martin Persson att han är besviken på Kopparbergs vd Peter Bronsman för att inte ha väntat tillräckligt länge och att inte hållit sitt löfte om att göra det som är bäst för personalen.

Produktionen har legat nere sen i juni och i nästa vecka går sista tankbilen till Kopparbergs för tappning på flaska och burk. Zeunerts egna flasktappning lades ner 2015, vilket även då ledde till varsel av 14 anställda. Frakten ner till Kopparbergs har dock visat sig vara dyr, vilket har dragit upp kostnaderna.

– Vi kommer att skicka den sista ölen sen städar vi. När det är gjort går vi hem. Vi kommer inte att sitta där och titta på varandra tills att uppsägningstiden gått ut, säger Martin Persson till ÖA.

Zeunerts är Norrlands äldsta bryggeri och startade sin verksamhet redan 1857.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.333