23948sdkhjf

Zeunerts varslar personal – produktionen står stilla

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Efter 163 års produktion stänger bryggeriet ner.

Bryggeriet Zeunerts har i ett halvårs tid varit till salu men nu är personalen uppsagd och produktionen står stilla, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda.

Läs också: Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Det var i mars som ägarna Kopparbergs meddelade att de skulle sälja vidare Sollefteå-bryggeriet då de inte längre ansåg sig kunna lägga tillräckligt med fokus på det. Sedan dess har produktion pågått men nu har den upphört och de sju anställda på bryggeriet har varslats.

– Bryggeriet är fortfarande till salu, men vi har blivit uppsagda, säger Martin Persson, platschef till ÖA.

Till tidningen berättar Martin Persson att han är besviken på Kopparbergs vd Peter Bronsman för att inte ha väntat tillräckligt länge och att inte hållit sitt löfte om att göra det som är bäst för personalen.

Produktionen har legat nere sen i juni och i nästa vecka går sista tankbilen till Kopparbergs för tappning på flaska och burk. Zeunerts egna flasktappning lades ner 2015, vilket även då ledde till varsel av 14 anställda. Frakten ner till Kopparbergs har dock visat sig vara dyr, vilket har dragit upp kostnaderna.

– Vi kommer att skicka den sista ölen sen städar vi. När det är gjort går vi hem. Vi kommer inte att sitta där och titta på varandra tills att uppsägningstiden gått ut, säger Martin Persson till ÖA.

Zeunerts är Norrlands äldsta bryggeri och startade sin verksamhet redan 1857.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Nyhetsbrev

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Arkiv

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Snabbmatskedjan Jureskogs etablerar sig längs E4:an

Stjärnkrögaren siktar på 60 hamburgerrestauranger med ”Sveriges långsammaste snabbmat”.

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Mångmiljardsprojektet Sturekvarteret klubbat – Ture flyttas

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Serverar världsarvspizza i världsarvet

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Arnold's – nu även med lunchservering

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

”Pucken” fyller 20 år

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094