23948sdkhjf

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Närproducerade råvaror på nya slottsrestaurangen Råkoko.

En unik restaurang i vacker slottsmiljö men med modern tvist. Det utlovas på restaurang Råkoko slom i veckan slagit upp dörrarna på Åkeshofs slott. 

Bakomsatsningen står Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection, Restaurang Hantverket och Lilla Slottskrogen på Näsby Slott. 

Namnet Råkoko föddes genom inspiration från orden råkost, råvara och rokoko. På restaurangen kommer i största möjligaste att mån att använda närproducerade råvaror från småskaliga gårdar, odlare och eldsjälar. Köksmästaren Petra Hed hälsar välkommen under devisen ”en naturligare matupplevelse”. 

– På Råkoko vill vi beröra, utmana och inspirera med naturens skatter på tallriken. Årstiderna styr smakupplevelsen och gör vår meny omväxlande och levande. Maten serveras som smårätter och är i grunden växtbaserad – kött eller fisk finns som tillval. Det gör att vi både kan överraska med nya intryck och arbeta förnuftigt med helheten, förklarar Petra Hed.

Åkeshofs slott ligger i Bromma utanför Stockholm. Godset som slottet ligger på hette ursprungligen Nockeby Säteri och omnämndes för första gången på 1400-talet. 1987 påbörjades en totalrenovering och i augusti 1988 stod slottet klart att ta emot de första konferensgästerna. I dag drivs Åkeshofs Slott som konferenshotell av Stockholm Meeting Selection AB.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Nyhetsbrev

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Arkiv

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146