23948sdkhjf

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Närproducerade råvaror på nya slottsrestaurangen Råkoko.

En unik restaurang i vacker slottsmiljö men med modern tvist. Det utlovas på restaurang Råkoko slom i veckan slagit upp dörrarna på Åkeshofs slott. 

Bakomsatsningen står Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection, Restaurang Hantverket och Lilla Slottskrogen på Näsby Slott. 

Namnet Råkoko föddes genom inspiration från orden råkost, råvara och rokoko. På restaurangen kommer i största möjligaste att mån att använda närproducerade råvaror från småskaliga gårdar, odlare och eldsjälar. Köksmästaren Petra Hed hälsar välkommen under devisen ”en naturligare matupplevelse”. 

– På Råkoko vill vi beröra, utmana och inspirera med naturens skatter på tallriken. Årstiderna styr smakupplevelsen och gör vår meny omväxlande och levande. Maten serveras som smårätter och är i grunden växtbaserad – kött eller fisk finns som tillval. Det gör att vi både kan överraska med nya intryck och arbeta förnuftigt med helheten, förklarar Petra Hed.

Åkeshofs slott ligger i Bromma utanför Stockholm. Godset som slottet ligger på hette ursprungligen Nockeby Säteri och omnämndes för första gången på 1400-talet. 1987 påbörjades en totalrenovering och i augusti 1988 stod slottet klart att ta emot de första konferensgästerna. I dag drivs Åkeshofs Slott som konferenshotell av Stockholm Meeting Selection AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125