23948sdkhjf

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Närproducerade råvaror på nya slottsrestaurangen Råkoko.

En unik restaurang i vacker slottsmiljö men med modern tvist. Det utlovas på restaurang Råkoko slom i veckan slagit upp dörrarna på Åkeshofs slott. 

Bakomsatsningen står Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection, Restaurang Hantverket och Lilla Slottskrogen på Näsby Slott. 

Namnet Råkoko föddes genom inspiration från orden råkost, råvara och rokoko. På restaurangen kommer i största möjligaste att mån att använda närproducerade råvaror från småskaliga gårdar, odlare och eldsjälar. Köksmästaren Petra Hed hälsar välkommen under devisen ”en naturligare matupplevelse”. 

– På Råkoko vill vi beröra, utmana och inspirera med naturens skatter på tallriken. Årstiderna styr smakupplevelsen och gör vår meny omväxlande och levande. Maten serveras som smårätter och är i grunden växtbaserad – kött eller fisk finns som tillval. Det gör att vi både kan överraska med nya intryck och arbeta förnuftigt med helheten, förklarar Petra Hed.

Åkeshofs slott ligger i Bromma utanför Stockholm. Godset som slottet ligger på hette ursprungligen Nockeby Säteri och omnämndes för första gången på 1400-talet. 1987 påbörjades en totalrenovering och i augusti 1988 stod slottet klart att ta emot de första konferensgästerna. I dag drivs Åkeshofs Slott som konferenshotell av Stockholm Meeting Selection AB.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Nyhetsbrev

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Arkiv

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Succé för Gustav ”Jävligt gott” Johansson i nya matkanalen

Drygt en halv miljon tittade på nya kanalen Godare i april.

Efter konkurserna – Vapiano-kedjan får nygammal ägare

Bensinmackarna utmanar vägkrogar och snabbmatskedjor

Preem och Cirkle K storsatsar på sina kafé- och matkoncept.

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Foodora växer så det knakar – 300 nya tjänster i mars

Bättre än väntat för Coca-Cola

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094