23948sdkhjf

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Närproducerade råvaror på nya slottsrestaurangen Råkoko.

En unik restaurang i vacker slottsmiljö men med modern tvist. Det utlovas på restaurang Råkoko slom i veckan slagit upp dörrarna på Åkeshofs slott. 

Bakomsatsningen står Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection, Restaurang Hantverket och Lilla Slottskrogen på Näsby Slott. 

Namnet Råkoko föddes genom inspiration från orden råkost, råvara och rokoko. På restaurangen kommer i största möjligaste att mån att använda närproducerade råvaror från småskaliga gårdar, odlare och eldsjälar. Köksmästaren Petra Hed hälsar välkommen under devisen ”en naturligare matupplevelse”. 

– På Råkoko vill vi beröra, utmana och inspirera med naturens skatter på tallriken. Årstiderna styr smakupplevelsen och gör vår meny omväxlande och levande. Maten serveras som smårätter och är i grunden växtbaserad – kött eller fisk finns som tillval. Det gör att vi både kan överraska med nya intryck och arbeta förnuftigt med helheten, förklarar Petra Hed.

Åkeshofs slott ligger i Bromma utanför Stockholm. Godset som slottet ligger på hette ursprungligen Nockeby Säteri och omnämndes för första gången på 1400-talet. 1987 påbörjades en totalrenovering och i augusti 1988 stod slottet klart att ta emot de första konferensgästerna. I dag drivs Åkeshofs Slott som konferenshotell av Stockholm Meeting Selection AB.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125