23948sdkhjf

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Närproducerade råvaror på nya slottsrestaurangen Råkoko.

En unik restaurang i vacker slottsmiljö men med modern tvist. Det utlovas på restaurang Råkoko slom i veckan slagit upp dörrarna på Åkeshofs slott. 

Bakomsatsningen står Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection, Restaurang Hantverket och Lilla Slottskrogen på Näsby Slott. 

Namnet Råkoko föddes genom inspiration från orden råkost, råvara och rokoko. På restaurangen kommer i största möjligaste att mån att använda närproducerade råvaror från småskaliga gårdar, odlare och eldsjälar. Köksmästaren Petra Hed hälsar välkommen under devisen ”en naturligare matupplevelse”. 

– På Råkoko vill vi beröra, utmana och inspirera med naturens skatter på tallriken. Årstiderna styr smakupplevelsen och gör vår meny omväxlande och levande. Maten serveras som smårätter och är i grunden växtbaserad – kött eller fisk finns som tillval. Det gör att vi både kan överraska med nya intryck och arbeta förnuftigt med helheten, förklarar Petra Hed.

Åkeshofs slott ligger i Bromma utanför Stockholm. Godset som slottet ligger på hette ursprungligen Nockeby Säteri och omnämndes för första gången på 1400-talet. 1987 påbörjades en totalrenovering och i augusti 1988 stod slottet klart att ta emot de första konferensgästerna. I dag drivs Åkeshofs Slott som konferenshotell av Stockholm Meeting Selection AB.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Nyhetsbrev

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Arkiv

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Snabbmatskedjan Jureskogs etablerar sig längs E4:an

Stjärnkrögaren siktar på 60 hamburgerrestauranger med ”Sveriges långsammaste snabbmat”.

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Mångmiljardsprojektet Sturekvarteret klubbat – Ture flyttas

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Serverar världsarvspizza i världsarvet

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Arnold's – nu även med lunchservering

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

”Pucken” fyller 20 år

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111