23948sdkhjf

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Stjärnkocken Mathias Dahlgren är huvudnumret när matfestivalen Tugg genomförs för andra året i rad i Teatern, matscenen som ligger mitt i Ringens köpcentrum på Södermalm i Stockholm.

Läs också: Dags för Ekstedts gastronomifestival

Under årets festival, som pågår den 3-6 oktober, öppnar stjärnkocken pop up-restaurangen Södermalm by Mathias Dahlgren. Där serverar han personliga tolkningar av typiska snabbmatsställen på Södermalm. Dahlgren beskriver menyn som “en hyllning till Söders snabbmatspärlor”.

– Södermalm erbjuder fantastisk fast food och i arbetet med menyn har jag tolkat några av mina personliga favoriter. Rätterna jag skapat fångar essensen av originalen men ger restaurangbesökarna nya upplevelser i form av råvaror, texturer och smakkombinationer, berättar Mathias Dahlgren.

Restaurangerna som tolkats är Amida kolgrill på Folkungagatan, Nystekt Strömming vid Slussen* (har temporärt flyttat till Gamla stan) och Thongwiset på Hornsgatan. 

– Vi är otroligt stolta över att få presentera Mathias Dahlgren som samarbetspartner under årets matfestival. Hans tolkningar av Södermalm har resulterat i tre fantastiskt goda och spännande rätter som vi tror att Tuggs besökare kommer uppskatta, säger Tina Landelius, kommunikationsansvarig på AMF Fastigheter som driver Ringen centrum och Tugg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.671