23948sdkhjf

Han vann titeln Årets Ekokock

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Årets Ekokock 2019 heter Jonas Karlsson och älskar att tävla.

Läs också: Hon blev Årets Ekokock

– Jag märkte själv att jag hade ett helt annat lugn än vad jag trodde att jag skulle ha. Jag kände mig mer självsäker och då lagar man god mat oftast och gör bra resultat, säger han till Smålands-Posten.

Menyn bestod av en förrätt med barigoulekokta kronärtskockor, lite kronärtkockschips och en kräm gjort på bondbönsskida. Varmrätten baserades på pumpa, chili, friterat kålskum och vitlöksstekta bondbönsblad. Grunden i desserten var en fudge på persiljerot med persilja och lite salta smaker.

Juryns motivering:
”En Ekokock som jobbar lugnt och metodiskt. 
Han har en helt egen linje med jämn kvalite och en kreativitet som visar sig tydligt på tallrikarna. Här lagas det genomgående god mat i menyn.”

Tävlingen arrangerades för sjätte året i rad av Föreningen Ekokockar i samarbete med Krav. Sex finalister gjorde upp om titeln i Växjö konserthus. Efter en tuff match stod Jonas Karlsson som segrare. Han tidigare jobbat på Lilla Bjers och Fotografiska,men numera frilansar han mest. 

Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg, slutade på andra plats. Trea blev Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna. Övriga finalister var Joachim Johansson, The Parlour Dinner Club, Göteborg, Niclas Jansson, Stora Brännbo Hotell och Konferens, Sigtuna, och Eskil Bondsäter, Lykke, Nordic Light Hotell, Stockholm.

Mer om: Årets Ekokock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.089