23948sdkhjf

Han vann titeln Årets Ekokock

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Årets Ekokock 2019 heter Jonas Karlsson och älskar att tävla.

Läs också: Hon blev Årets Ekokock

– Jag märkte själv att jag hade ett helt annat lugn än vad jag trodde att jag skulle ha. Jag kände mig mer självsäker och då lagar man god mat oftast och gör bra resultat, säger han till Smålands-Posten.

Menyn bestod av en förrätt med barigoulekokta kronärtskockor, lite kronärtkockschips och en kräm gjort på bondbönsskida. Varmrätten baserades på pumpa, chili, friterat kålskum och vitlöksstekta bondbönsblad. Grunden i desserten var en fudge på persiljerot med persilja och lite salta smaker.

Juryns motivering:
”En Ekokock som jobbar lugnt och metodiskt. 
Han har en helt egen linje med jämn kvalite och en kreativitet som visar sig tydligt på tallrikarna. Här lagas det genomgående god mat i menyn.”

Tävlingen arrangerades för sjätte året i rad av Föreningen Ekokockar i samarbete med Krav. Sex finalister gjorde upp om titeln i Växjö konserthus. Efter en tuff match stod Jonas Karlsson som segrare. Han tidigare jobbat på Lilla Bjers och Fotografiska,men numera frilansar han mest. 

Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg, slutade på andra plats. Trea blev Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna. Övriga finalister var Joachim Johansson, The Parlour Dinner Club, Göteborg, Niclas Jansson, Stora Brännbo Hotell och Konferens, Sigtuna, och Eskil Bondsäter, Lykke, Nordic Light Hotell, Stockholm.

Mer om: Årets Ekokock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Nyhetsbrev

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

Arkiv

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.078