23948sdkhjf

Han vann titeln Årets Ekokock

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Årets Ekokock 2019 heter Jonas Karlsson och älskar att tävla.

Läs också: Hon blev Årets Ekokock

– Jag märkte själv att jag hade ett helt annat lugn än vad jag trodde att jag skulle ha. Jag kände mig mer självsäker och då lagar man god mat oftast och gör bra resultat, säger han till Smålands-Posten.

Menyn bestod av en förrätt med barigoulekokta kronärtskockor, lite kronärtkockschips och en kräm gjort på bondbönsskida. Varmrätten baserades på pumpa, chili, friterat kålskum och vitlöksstekta bondbönsblad. Grunden i desserten var en fudge på persiljerot med persilja och lite salta smaker.

Juryns motivering:
”En Ekokock som jobbar lugnt och metodiskt. 
Han har en helt egen linje med jämn kvalite och en kreativitet som visar sig tydligt på tallrikarna. Här lagas det genomgående god mat i menyn.”

Tävlingen arrangerades för sjätte året i rad av Föreningen Ekokockar i samarbete med Krav. Sex finalister gjorde upp om titeln i Växjö konserthus. Efter en tuff match stod Jonas Karlsson som segrare. Han tidigare jobbat på Lilla Bjers och Fotografiska,men numera frilansar han mest. 

Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg, slutade på andra plats. Trea blev Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna. Övriga finalister var Joachim Johansson, The Parlour Dinner Club, Göteborg, Niclas Jansson, Stora Brännbo Hotell och Konferens, Sigtuna, och Eskil Bondsäter, Lykke, Nordic Light Hotell, Stockholm.

Mer om: Årets Ekokock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pizzakedjan Domino's lämnar Sverige

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Nyhetsbrev

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Arkiv

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14