23948sdkhjf

Han vann titeln Årets Ekokock

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Årets Ekokock 2019 heter Jonas Karlsson och älskar att tävla.

Läs också: Hon blev Årets Ekokock

– Jag märkte själv att jag hade ett helt annat lugn än vad jag trodde att jag skulle ha. Jag kände mig mer självsäker och då lagar man god mat oftast och gör bra resultat, säger han till Smålands-Posten.

Menyn bestod av en förrätt med barigoulekokta kronärtskockor, lite kronärtkockschips och en kräm gjort på bondbönsskida. Varmrätten baserades på pumpa, chili, friterat kålskum och vitlöksstekta bondbönsblad. Grunden i desserten var en fudge på persiljerot med persilja och lite salta smaker.

Juryns motivering:
”En Ekokock som jobbar lugnt och metodiskt. 
Han har en helt egen linje med jämn kvalite och en kreativitet som visar sig tydligt på tallrikarna. Här lagas det genomgående god mat i menyn.”

Tävlingen arrangerades för sjätte året i rad av Föreningen Ekokockar i samarbete med Krav. Sex finalister gjorde upp om titeln i Växjö konserthus. Efter en tuff match stod Jonas Karlsson som segrare. Han tidigare jobbat på Lilla Bjers och Fotografiska,men numera frilansar han mest. 

Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg, slutade på andra plats. Trea blev Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna. Övriga finalister var Joachim Johansson, The Parlour Dinner Club, Göteborg, Niclas Jansson, Stora Brännbo Hotell och Konferens, Sigtuna, och Eskil Bondsäter, Lykke, Nordic Light Hotell, Stockholm.

Mer om: Årets Ekokock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172