23948sdkhjf

Boqueria drar till fjällen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Boqueria öppnar en restaurang i Åre lagom till vintersäsongen. Det gastronomiska konceptet liknar det som tapasrestaurangen byggt upp i Moodgallerian i Stockholm sedan starten 2012.

Läs också: Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

– Vi har hittat ett koncept som passar alla, både högt och lågt. Vi gillar att våra gäster delar på maten och små fina serveringar, har krögaren och delägaren Fredrik Larsson förklarat för Östersunds-Posten.

Efter ett lyckat gästspel under Åre Gastronomy Week tidigt i våras väcktes tanken om en permanent närvaro i Åre.

– Det blev bra respons och tanken slog mig att en Boqueria här skulle vara som klippt och skuren.

The Frozen Mexican har flyttat ut och Boqueria in i lokalen i Åre som med start i december ska fyllas både med spanska matinfluenser och musikuppträdanden. 

Restaurangscenen i Åre får denna säsong flera nytillskott. Förutom Boqueria etablerar sig även APO, Asian Post Office, på orten och kommer att servera mat och dryck med influenser från det asiatiska köket. Pinchos öppnar på torget i Åre och Supper, som serverar mat med influenser från Latinamerika, kommer att flytta till nya lokaler och dubbla sin kapacitet.

Mer om: Boqueria
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

Nyhetsbrev

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arkiv

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094