23948sdkhjf

Boqueria drar till fjällen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Boqueria öppnar en restaurang i Åre lagom till vintersäsongen. Det gastronomiska konceptet liknar det som tapasrestaurangen byggt upp i Moodgallerian i Stockholm sedan starten 2012.

Läs också: Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

– Vi har hittat ett koncept som passar alla, både högt och lågt. Vi gillar att våra gäster delar på maten och små fina serveringar, har krögaren och delägaren Fredrik Larsson förklarat för Östersunds-Posten.

Efter ett lyckat gästspel under Åre Gastronomy Week tidigt i våras väcktes tanken om en permanent närvaro i Åre.

– Det blev bra respons och tanken slog mig att en Boqueria här skulle vara som klippt och skuren.

The Frozen Mexican har flyttat ut och Boqueria in i lokalen i Åre som med start i december ska fyllas både med spanska matinfluenser och musikuppträdanden. 

Restaurangscenen i Åre får denna säsong flera nytillskott. Förutom Boqueria etablerar sig även APO, Asian Post Office, på orten och kommer att servera mat och dryck med influenser från det asiatiska köket. Pinchos öppnar på torget i Åre och Supper, som serverar mat med influenser från Latinamerika, kommer att flytta till nya lokaler och dubbla sin kapacitet.

Mer om: Boqueria
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken med fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Nyhetsbrev

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Arkiv

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11