23948sdkhjf

Boqueria drar till fjällen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Boqueria öppnar en restaurang i Åre lagom till vintersäsongen. Det gastronomiska konceptet liknar det som tapasrestaurangen byggt upp i Moodgallerian i Stockholm sedan starten 2012.

Läs också: Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

– Vi har hittat ett koncept som passar alla, både högt och lågt. Vi gillar att våra gäster delar på maten och små fina serveringar, har krögaren och delägaren Fredrik Larsson förklarat för Östersunds-Posten.

Efter ett lyckat gästspel under Åre Gastronomy Week tidigt i våras väcktes tanken om en permanent närvaro i Åre.

– Det blev bra respons och tanken slog mig att en Boqueria här skulle vara som klippt och skuren.

The Frozen Mexican har flyttat ut och Boqueria in i lokalen i Åre som med start i december ska fyllas både med spanska matinfluenser och musikuppträdanden. 

Restaurangscenen i Åre får denna säsong flera nytillskott. Förutom Boqueria etablerar sig även APO, Asian Post Office, på orten och kommer att servera mat och dryck med influenser från det asiatiska köket. Pinchos öppnar på torget i Åre och Supper, som serverar mat med influenser från Latinamerika, kommer att flytta till nya lokaler och dubbla sin kapacitet.

Mer om: Boqueria
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094