23948sdkhjf

Boqueria drar till fjällen

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Boqueria öppnar en restaurang i Åre lagom till vintersäsongen. Det gastronomiska konceptet liknar det som tapasrestaurangen byggt upp i Moodgallerian i Stockholm sedan starten 2012.

Läs också: Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

– Vi har hittat ett koncept som passar alla, både högt och lågt. Vi gillar att våra gäster delar på maten och små fina serveringar, har krögaren och delägaren Fredrik Larsson förklarat för Östersunds-Posten.

Efter ett lyckat gästspel under Åre Gastronomy Week tidigt i våras väcktes tanken om en permanent närvaro i Åre.

– Det blev bra respons och tanken slog mig att en Boqueria här skulle vara som klippt och skuren.

The Frozen Mexican har flyttat ut och Boqueria in i lokalen i Åre som med start i december ska fyllas både med spanska matinfluenser och musikuppträdanden. 

Restaurangscenen i Åre får denna säsong flera nytillskott. Förutom Boqueria etablerar sig även APO, Asian Post Office, på orten och kommer att servera mat och dryck med influenser från det asiatiska köket. Pinchos öppnar på torget i Åre och Supper, som serverar mat med influenser från Latinamerika, kommer att flytta till nya lokaler och dubbla sin kapacitet.

Mer om: Boqueria
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pizzakedjan Domino's lämnar Sverige

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Nyhetsbrev

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Arkiv

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127