23948sdkhjf

Maten serverad – efter ett halvårs väntan

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

För sex månader sedan tog han beställningarna. Nu har ständigt aktuella Paul Svensson öppnat sitt tillfälliga gatukök igen och serverat den närodlade maten.

Läs också: Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Gatuköksprojektet är ännu ett hållbarhetsinitiativ av stjärnkocken och krögaren Paul Svensson, som nyligen öppnade Paul Taylors lanthandel ihop med Tareq Taylor.

Pauls gatukök öppnade den 4 april i samarbete med Stockholm Gas. Kunderna har sedan fått vänta ett halvår på att bli serverade. Däremellan har hållbarhetsprojektet gått att följa online när råvarorna planterats, odlats och skördats på Rosendals trädgård.

Den 20 och 21 september öppnades gatuköket igen på Norrmalmstorg i Stockholm. På menyn fanns Paul Svenssons hållbara tacos på vintagebröd, mole på grillade rödbetor, guacamole på bondbönor och krispig septembersallad på fänkål, fermenterad rabarber och koriander. Till det serveras en alkoholfri ”mojito” med rabarber och äpple.

– Generellt sett så odlas det i dag betydligt mycket mer råvaror i världen än vi faktiskt behöver, framförallt eftersom att vi sällan tar vara på hela råvaran. Därför är antalet rätter som serveras begränsat och styrs av den tillgängliga odlingsytan på Rosendal, säger Paul Svensson.   

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademin

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Nyhetsbrev

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Arkiv

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135