23948sdkhjf

Ny must signerad Ranelid

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

Ett unikt samarbete har inletts mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där Ranelids egna äpplen ska buteljera hans kärlek till Österlen i Björn Ranelid Paradismust. Lanseringen sker lagom till den traditionella Äppelmarknaden i Kivik, den 28-29 september.

Läs också: Nu startar äppelskörden

Familjeföretaget Kiviks Musteri är starkt förknippat med Österlen och böljande äppelodlingar. Äpplet och trakten ligger dem nära hjärtat, vilket de har gemensamt med författaren Björn Ranelid som delar av året bor granne med musteriet. Men det få vet är att Björn dessutom själv äger 4 hektar äppelodling.

Nu bekräftar Kiviks Musteri nyheten om samarbetet med den kända Österlenprofilen. Lagom till Äppelmarknaden lanserar musteriet en specifik äppelmust gjord på äpplen från författarens odling och den ska bära hans namn, Björn Ranelid Paradismust. Vanligtvis är det hans ord som transfereras till känslor, men nu ska alltså även hans äpplen buteljera hans kärlek till Österlen.

– Många kända personer har viner döpta efter sig. Men jag dricker inte alkohol och föredrar att ha mitt namn på en nyttig dryck. När musteriet föreslog att vi skulle göra en särskild Björn Ranelid-must ser jag det som en större hedersbetygelse än alla priser i världen, säger Björn Ranelid.

– Österlen är en fantastisk plats, ett starkt varumärke som vi gärna bidrar till att göra ännu starkare. Att få samarbeta kring det svenska äpplet med någon som har ett lika stort hjärta för Österlen som vi känns oerhört bra, säger Daniel Gejde, sälj- och marknadsansvarig på Kiviks Musteri.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109