23948sdkhjf

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kändiskocken Alex Stratta har annonserat på Instagram att han gjort sin sista dag på Arizona Biltmore Resort. I stället ska han öppna en restaurang i norra Scottsdale med hälsosam profil. Menyn på Blue Zone kommer att vara helt glutenfri coh domineras av skaldjur och växtbaserade inslag.

Namnet på krogen är inspirerat av ett begrepp som myntats av National Geographic-skribenten Dan Buettner för att identifiera regioner där människor tenderar att ha längre genomsnittlig livslängd än på andra platser, så som Okinawa i Japan, italienska Sardinien och Loma Linda i Kalifornien.

– Blue Zone kommer att vara en snabbserverande restaurang med en hälsomedveten meny som är väldigt mediterriansk, säger Strata till Azcentral.

Han räknar med att den nya krogen öppnar i februari eller mars 2020.

Innan Alex Stratta kom till Arizona var han bland annat verksam i Las Vegas där hans fine dining-restaurang Alex belönades med två Guide Michelin-stjärnor. Han har även vunnit det prestigefyllda James Beard Award. 

Mer om: Alex Stratta
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Nyhetsbrev

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Arkiv

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Succé för Gustav ”Jävligt gott” Johansson i nya matkanalen

Drygt en halv miljon tittade på nya kanalen Godare i april.

Efter konkurserna – Vapiano-kedjan får nygammal ägare

Bensinmackarna utmanar vägkrogar och snabbmatskedjor

Preem och Cirkle K storsatsar på sina kafé- och matkoncept.

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Foodora växer så det knakar – 300 nya tjänster i mars

Bättre än väntat för Coca-Cola

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094