23948sdkhjf

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kändiskocken Alex Stratta har annonserat på Instagram att han gjort sin sista dag på Arizona Biltmore Resort. I stället ska han öppna en restaurang i norra Scottsdale med hälsosam profil. Menyn på Blue Zone kommer att vara helt glutenfri coh domineras av skaldjur och växtbaserade inslag.

Namnet på krogen är inspirerat av ett begrepp som myntats av National Geographic-skribenten Dan Buettner för att identifiera regioner där människor tenderar att ha längre genomsnittlig livslängd än på andra platser, så som Okinawa i Japan, italienska Sardinien och Loma Linda i Kalifornien.

– Blue Zone kommer att vara en snabbserverande restaurang med en hälsomedveten meny som är väldigt mediterriansk, säger Strata till Azcentral.

Han räknar med att den nya krogen öppnar i februari eller mars 2020.

Innan Alex Stratta kom till Arizona var han bland annat verksam i Las Vegas där hans fine dining-restaurang Alex belönades med två Guide Michelin-stjärnor. Han har även vunnit det prestigefyllda James Beard Award. 

Mer om: Alex Stratta
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154