23948sdkhjf

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kändiskocken Alex Stratta har annonserat på Instagram att han gjort sin sista dag på Arizona Biltmore Resort. I stället ska han öppna en restaurang i norra Scottsdale med hälsosam profil. Menyn på Blue Zone kommer att vara helt glutenfri coh domineras av skaldjur och växtbaserade inslag.

Namnet på krogen är inspirerat av ett begrepp som myntats av National Geographic-skribenten Dan Buettner för att identifiera regioner där människor tenderar att ha längre genomsnittlig livslängd än på andra platser, så som Okinawa i Japan, italienska Sardinien och Loma Linda i Kalifornien.

– Blue Zone kommer att vara en snabbserverande restaurang med en hälsomedveten meny som är väldigt mediterriansk, säger Strata till Azcentral.

Han räknar med att den nya krogen öppnar i februari eller mars 2020.

Innan Alex Stratta kom till Arizona var han bland annat verksam i Las Vegas där hans fine dining-restaurang Alex belönades med två Guide Michelin-stjärnor. Han har även vunnit det prestigefyllda James Beard Award. 

Mer om: Alex Stratta
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094