23948sdkhjf

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kändiskocken Alex Stratta har annonserat på Instagram att han gjort sin sista dag på Arizona Biltmore Resort. I stället ska han öppna en restaurang i norra Scottsdale med hälsosam profil. Menyn på Blue Zone kommer att vara helt glutenfri coh domineras av skaldjur och växtbaserade inslag.

Namnet på krogen är inspirerat av ett begrepp som myntats av National Geographic-skribenten Dan Buettner för att identifiera regioner där människor tenderar att ha längre genomsnittlig livslängd än på andra platser, så som Okinawa i Japan, italienska Sardinien och Loma Linda i Kalifornien.

– Blue Zone kommer att vara en snabbserverande restaurang med en hälsomedveten meny som är väldigt mediterriansk, säger Strata till Azcentral.

Han räknar med att den nya krogen öppnar i februari eller mars 2020.

Innan Alex Stratta kom till Arizona var han bland annat verksam i Las Vegas där hans fine dining-restaurang Alex belönades med två Guide Michelin-stjärnor. Han har även vunnit det prestigefyllda James Beard Award. 

Mer om: Alex Stratta
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pizzakedjan Domino's lämnar Sverige

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Nyhetsbrev

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Arkiv

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106