23948sdkhjf

Tallink tar Burger King till Baltikum

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Burger King ska erövra en vit fläck i Europa och det är Tallink Grupp som ska genomföra etableringen. Det estniska rederiet har skrivit ett avtal med Burger Kings moderbolag om rättigheterna att utveckla och driva den globala snabbmatskedjans restauranger i de baltiska länderna.

Läs också: Ännu en Burger King-restaurang

Samtidigt som en kraftig expansion förbereds i Sverige sneglar Burger King mot Baltikum. Estland, Lettland och Litauen är bland de få länder i Europa där den globala hamburgerkedjan för närvarande inte har några restauranger. Men det ska det bli ändring på tack vare samarbetet med Tallink Group. Den första restaurangen i Estlands huvudstad Tallinn väntas öppna i vinter. De första Burger King-restaurangerna i Lettland och Litauen kommer sedan under första halvåret 2020.

Tallink Grupp förväntar sig att expansionen kommer att skapa nästan 800 nya jobb i de baltiska länderna.

– Tallink skapade historia redan 2016 när vi tog kedjans första restaurang ombord ett fartyg. Nu gör vi historia igen genom att ta de populära Burger King-produkterna iland och till allmänheten i Estland, Lettland och Litauen, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

– Förvärvet av franschiserättigeter till Burger King i Baltikum är ytterligare ett viktigt steg framåt inom våra expansionsplaner för den landbaserade verksamheten, tillägger Paavo Nõgene.

Avtalet för varje öppnad restaurang sträcker sig 20 år.

– Vi är glada över att utveckla nya, vackra restauranger och introducera gäster i Baltikum till vårt ikoniska varumärke tillsammans med Tallink Grupp, säger David Shear, president, Burger King och Popeyes EMEA på Restaurant Brands International Inc. (RBI) , moderbolag till Burger King.

Mer om: Burger King | Tallink
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.171