23948sdkhjf

Tallink tar Burger King till Baltikum

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Burger King ska erövra en vit fläck i Europa och det är Tallink Grupp som ska genomföra etableringen. Det estniska rederiet har skrivit ett avtal med Burger Kings moderbolag om rättigheterna att utveckla och driva den globala snabbmatskedjans restauranger i de baltiska länderna.

Läs också: Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Samtidigt som en kraftig expansion förbereds i Sverige sneglar Burger King mot Baltikum. Estland, Lettland och Litauen är bland de få länder i Europa där den globala hamburgerkedjan för närvarande inte har några restauranger. Men det ska det bli ändring på tack vare samarbetet med Tallink Group. Den första restaurangen i Estlands huvudstad Tallinn väntas öppna i vinter. De första Burger King-restaurangerna i Lettland och Litauen kommer sedan under första halvåret 2020.

Tallink Grupp förväntar sig att expansionen kommer att skapa nästan 800 nya jobb i de baltiska länderna.

– Tallink skapade historia redan 2016 när vi tog kedjans första restaurang ombord ett fartyg. Nu gör vi historia igen genom att ta de populära Burger King-produkterna iland och till allmänheten i Estland, Lettland och Litauen, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

– Förvärvet av franschiserättigeter till Burger King i Baltikum är ytterligare ett viktigt steg framåt inom våra expansionsplaner för den landbaserade verksamheten, tillägger Paavo Nõgene.

Avtalet för varje öppnad restaurang sträcker sig 20 år.

– Vi är glada över att utveckla nya, vackra restauranger och introducera gäster i Baltikum till vårt ikoniska varumärke tillsammans med Tallink Grupp, säger David Shear, president, Burger King och Popeyes EMEA på Restaurant Brands International Inc. (RBI) , moderbolag till Burger King.

Mer om: Burger King | Tallink
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Nyhetsbrev

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Arkiv

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141