23948sdkhjf

Tallink tar Burger King till Baltikum

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Burger King ska erövra en vit fläck i Europa och det är Tallink Grupp som ska genomföra etableringen. Det estniska rederiet har skrivit ett avtal med Burger Kings moderbolag om rättigheterna att utveckla och driva den globala snabbmatskedjans restauranger i de baltiska länderna.

Läs också: Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Samtidigt som en kraftig expansion förbereds i Sverige sneglar Burger King mot Baltikum. Estland, Lettland och Litauen är bland de få länder i Europa där den globala hamburgerkedjan för närvarande inte har några restauranger. Men det ska det bli ändring på tack vare samarbetet med Tallink Group. Den första restaurangen i Estlands huvudstad Tallinn väntas öppna i vinter. De första Burger King-restaurangerna i Lettland och Litauen kommer sedan under första halvåret 2020.

Tallink Grupp förväntar sig att expansionen kommer att skapa nästan 800 nya jobb i de baltiska länderna.

– Tallink skapade historia redan 2016 när vi tog kedjans första restaurang ombord ett fartyg. Nu gör vi historia igen genom att ta de populära Burger King-produkterna iland och till allmänheten i Estland, Lettland och Litauen, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

– Förvärvet av franschiserättigeter till Burger King i Baltikum är ytterligare ett viktigt steg framåt inom våra expansionsplaner för den landbaserade verksamheten, tillägger Paavo Nõgene.

Avtalet för varje öppnad restaurang sträcker sig 20 år.

– Vi är glada över att utveckla nya, vackra restauranger och introducera gäster i Baltikum till vårt ikoniska varumärke tillsammans med Tallink Grupp, säger David Shear, president, Burger King och Popeyes EMEA på Restaurant Brands International Inc. (RBI) , moderbolag till Burger King.

Mer om: Burger King | Tallink
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094