23948sdkhjf

Tallink tar Burger King till Baltikum

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Burger King ska erövra en vit fläck i Europa och det är Tallink Grupp som ska genomföra etableringen. Det estniska rederiet har skrivit ett avtal med Burger Kings moderbolag om rättigheterna att utveckla och driva den globala snabbmatskedjans restauranger i de baltiska länderna.

Läs också: Vegan stämmer Burger King

Samtidigt som en kraftig expansion förbereds i Sverige sneglar Burger King mot Baltikum. Estland, Lettland och Litauen är bland de få länder i Europa där den globala hamburgerkedjan för närvarande inte har några restauranger. Men det ska det bli ändring på tack vare samarbetet med Tallink Group. Den första restaurangen i Estlands huvudstad Tallinn väntas öppna i vinter. De första Burger King-restaurangerna i Lettland och Litauen kommer sedan under första halvåret 2020.

Tallink Grupp förväntar sig att expansionen kommer att skapa nästan 800 nya jobb i de baltiska länderna.

– Tallink skapade historia redan 2016 när vi tog kedjans första restaurang ombord ett fartyg. Nu gör vi historia igen genom att ta de populära Burger King-produkterna iland och till allmänheten i Estland, Lettland och Litauen, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp.

– Förvärvet av franschiserättigeter till Burger King i Baltikum är ytterligare ett viktigt steg framåt inom våra expansionsplaner för den landbaserade verksamheten, tillägger Paavo Nõgene.

Avtalet för varje öppnad restaurang sträcker sig 20 år.

– Vi är glada över att utveckla nya, vackra restauranger och introducera gäster i Baltikum till vårt ikoniska varumärke tillsammans med Tallink Grupp, säger David Shear, president, Burger King och Popeyes EMEA på Restaurant Brands International Inc. (RBI) , moderbolag till Burger King.

Mer om: Burger King | Tallink
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Nyhetsbrev

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Arkiv

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157