23948sdkhjf

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Filip och Daniel Güven har bytt namn på sitt krogimperium som nu går under namnet Brasseriegruppen. Dessutom öppnar bröderna ytterligare en krog. I slutet av oktober relanseras kvarterskrogen Zink på Östermalm i Stockholm som Gastrotek Zink.

Läs också: Pas D'art krogbrödernas största satsning hittills

Den nygamla restaurangen är en hyllning till brödernas restaurang Zink Grill som stängde 2017. Känslan och stämningen på den nya krogen hämtas från Zink Grill och grundkonceptet med grillen i centrum finns kvar, men inspirationen till maten kommer från kusten vid San Francisco, Toscanas böljande kullar och Provances anrika matkultur. 

– När restaurang Zink Grill stängde var vi säkra på att en vacker dag skulle vi öppna upp dörrarna igen. Det tog drygt två år men nu har vi förfinat konceptet och vi är så oerhört stolta över vår köksmästare Joni Germond som var med oss redan 2008 och skapade Zink Grill. Han har satt ihop vår nygamla meny, säger Filip Güven, grundare och vd för Brasseriegruppen.

Arkitektbyrån Tengbom står för inredningskonceptet som är mer tidlöst än traditionellt och som är tänkt att skapa en känsla av en samtida kvarterskrog där närhet till kök, mat och personal är påtaglig genom hela besöket.

I Brasseriegruppen, som tills nyligen hette PDF Brasserie Group och inte ska förväxlas med Svenska Brasserier, ingår förutom Zink även Prinsen, East, Pontonen, Trattorian, Orangeriet, Il Tempo, La Cucina, Villa Godthem och Wienercaféet.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Nyhetsbrev

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

Arkiv

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Compass Group tar över 1 000 Fazer-restauranger

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Snabbmatskedjan Jureskogs etablerar sig längs E4:an

Stjärnkrögaren siktar på 60 hamburgerrestauranger med ”Sveriges långsammaste snabbmat”.

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Mångmiljardsprojektet Sturekvarteret klubbat – Ture flyttas

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Serverar världsarvspizza i världsarvet

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Här finns landets bästa pizzerior

Arnold's – nu även med lunchservering

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

”Pucken” fyller 20 år

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11