23948sdkhjf

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Filip och Daniel Güven har bytt namn på sitt krogimperium som nu går under namnet Brasseriegruppen. Dessutom öppnar bröderna ytterligare en krog. I slutet av oktober relanseras kvarterskrogen Zink på Östermalm i Stockholm som Gastrotek Zink.

Den nygamla restaurangen är en hyllning till brödernas restaurang Zink Grill som stängde 2017. Känslan och stämningen på den nya krogen hämtas från Zink Grill och grundkonceptet med grillen i centrum finns kvar, men inspirationen till maten kommer från kusten vid San Francisco, Toscanas böljande kullar och Provances anrika matkultur. 

– När restaurang Zink Grill stängde var vi säkra på att en vacker dag skulle vi öppna upp dörrarna igen. Det tog drygt två år men nu har vi förfinat konceptet och vi är så oerhört stolta över vår köksmästare Joni Germond som var med oss redan 2008 och skapade Zink Grill. Han har satt ihop vår nygamla meny, säger Filip Güven, grundare och vd för Brasseriegruppen.

Arkitektbyrån Tengbom står för inredningskonceptet som är mer tidlöst än traditionellt och som är tänkt att skapa en känsla av en samtida kvarterskrog där närhet till kök, mat och personal är påtaglig genom hela besöket.

I Brasseriegruppen, som tills nyligen hette PDF Brasserie Group och inte ska förväxlas med Svenska Brasserier, ingår förutom Zink även Prinsen, East, Pontonen, Trattorian, Orangeriet, Il Tempo, La Cucina, Villa Godthem och Wienercaféet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109