23948sdkhjf

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Filip och Daniel Güven har bytt namn på sitt krogimperium som nu går under namnet Brasseriegruppen. Dessutom öppnar bröderna ytterligare en krog. I slutet av oktober relanseras kvarterskrogen Zink på Östermalm i Stockholm som Gastrotek Zink.

Den nygamla restaurangen är en hyllning till brödernas restaurang Zink Grill som stängde 2017. Känslan och stämningen på den nya krogen hämtas från Zink Grill och grundkonceptet med grillen i centrum finns kvar, men inspirationen till maten kommer från kusten vid San Francisco, Toscanas böljande kullar och Provances anrika matkultur. 

– När restaurang Zink Grill stängde var vi säkra på att en vacker dag skulle vi öppna upp dörrarna igen. Det tog drygt två år men nu har vi förfinat konceptet och vi är så oerhört stolta över vår köksmästare Joni Germond som var med oss redan 2008 och skapade Zink Grill. Han har satt ihop vår nygamla meny, säger Filip Güven, grundare och vd för Brasseriegruppen.

Arkitektbyrån Tengbom står för inredningskonceptet som är mer tidlöst än traditionellt och som är tänkt att skapa en känsla av en samtida kvarterskrog där närhet till kök, mat och personal är påtaglig genom hela besöket.

I Brasseriegruppen, som tills nyligen hette PDF Brasserie Group och inte ska förväxlas med Svenska Brasserier, ingår förutom Zink även Prinsen, East, Pontonen, Trattorian, Orangeriet, Il Tempo, La Cucina, Villa Godthem och Wienercaféet.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pizzakedjan Domino's lämnar Sverige

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Nyhetsbrev

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Arkiv

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123