23948sdkhjf

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

| Av Siw Kejonen | Tipsa redaktionen

I december slår restaurang Varvet upp portarna med hälsosam mat med beprövat koncept från Ica Supermarket Luleå centrum.

I det nybyggda området Varvet i Luleå öppnar en rad butiker, bostäder och företag. I december öppnar också en restaurang sprungen ur Ica Supermarket Luleå centrum. Det är Minna Sjöström som ska driva restaurang Varvet i Teliahuset tillsammans med Simon Lundberg. Båda två jobbar nu i Icabutiken. Minna Sjöström jobbar som färskvaruchef, inriktning mot deli, och Simon Lundberg ansvarar för frukt och grönt.

Läs också: Matkedjor till Östersunds stadskärna

– Vi fick nycklarna i förrgår så allt är väldigt nytt, säger de.

I bakgrunden finns Icabutikens ägare, Pär Sjöström. Till att börja är han ägare till restaurangen och på sikt blir dottern Minna Sjöström och Simon Lundberg delägare.

Restaurangen står tom nu och paret Minna Sjöström och Simon Lundberg tänker ta framgångskonceptet från butiken med vällagade luncher, hämtmat samt catering till restaurangen.

– Det ska vara mathantverk, hälsosamma näringsrik mat lagad på bra råvaror. Det ska bli en mötesplats, säger Minna Sjöberg.

Pär Sjöström som driver Icabutiken har ett förflutet som skolad kock.

– Vi har 500 lunchgäster i butiken per dag som köper med sig färdiga luncher. Vi är stans största restaurang. Kunnandet finns och vi har massor av förfrågningar. Vi är trångbodda och kan inte expandera mer. Under några år har omsättningen fördubblats. Tillfället kom lägligt, säger han.

Området är mycket expansivt med nya bostäder och man kommer att sälja mycket luncher men även middagar.

– Roligast blir att skapa något nytt. Vi ska förvalta sortimentet från butiken där husmanskost går mycket bra. Vi säljer flera ton i veckan. I fem år har butiken haft egna kockar men vi började småskaligt. Riktiga norrländska råvaror är hemligheten. Vi har en heltidsanställd kallskänka som gör sallader och erbjuder tio varma rätter, säger de.

Simon Lundberg tror att framtidens bostäder kommer att vara utrustade med minimala kök och tid till att laga mat finns inte.

– Vi har ett gym tvärs över gatan och ser att man kommer in i butiken efter träningen för att handla hälsosam mat. Det är en jätteboom.

Butiken som enligt Pär Sjöström i dag är en av Luleås största "restauranger", tror man inte kommer att konkurrera med restaurangen i Teliahuset som ligger en kilometer bort.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.177