23948sdkhjf

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

| Av Siw Kejonen | Tipsa redaktionen

I december slår restaurang Varvet upp portarna med hälsosam mat med beprövat koncept från Ica Supermarket Luleå centrum.

I det nybyggda området Varvet i Luleå öppnar en rad butiker, bostäder och företag. I december öppnar också en restaurang sprungen ur Ica Supermarket Luleå centrum. Det är Minna Sjöström som ska driva restaurang Varvet i Teliahuset tillsammans med Simon Lundberg. Båda två jobbar nu i Icabutiken. Minna Sjöström jobbar som färskvaruchef, inriktning mot deli, och Simon Lundberg ansvarar för frukt och grönt.

Läs också: Matkedjor till Östersunds stadskärna

– Vi fick nycklarna i förrgår så allt är väldigt nytt, säger de.

I bakgrunden finns Icabutikens ägare, Pär Sjöström. Till att börja är han ägare till restaurangen och på sikt blir dottern Minna Sjöström och Simon Lundberg delägare.

Restaurangen står tom nu och paret Minna Sjöström och Simon Lundberg tänker ta framgångskonceptet från butiken med vällagade luncher, hämtmat samt catering till restaurangen.

– Det ska vara mathantverk, hälsosamma näringsrik mat lagad på bra råvaror. Det ska bli en mötesplats, säger Minna Sjöberg.

Pär Sjöström som driver Icabutiken har ett förflutet som skolad kock.

– Vi har 500 lunchgäster i butiken per dag som köper med sig färdiga luncher. Vi är stans största restaurang. Kunnandet finns och vi har massor av förfrågningar. Vi är trångbodda och kan inte expandera mer. Under några år har omsättningen fördubblats. Tillfället kom lägligt, säger han.

Området är mycket expansivt med nya bostäder och man kommer att sälja mycket luncher men även middagar.

– Roligast blir att skapa något nytt. Vi ska förvalta sortimentet från butiken där husmanskost går mycket bra. Vi säljer flera ton i veckan. I fem år har butiken haft egna kockar men vi började småskaligt. Riktiga norrländska råvaror är hemligheten. Vi har en heltidsanställd kallskänka som gör sallader och erbjuder tio varma rätter, säger de.

Simon Lundberg tror att framtidens bostäder kommer att vara utrustade med minimala kök och tid till att laga mat finns inte.

– Vi har ett gym tvärs över gatan och ser att man kommer in i butiken efter träningen för att handla hälsosam mat. Det är en jätteboom.

Butiken som enligt Pär Sjöström i dag är en av Luleås största "restauranger", tror man inte kommer att konkurrera med restaurangen i Teliahuset som ligger en kilometer bort.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Nyhetsbrev

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Arkiv

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

H&M stänger sina kaféer – ska justera konceptet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.078