23948sdkhjf

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

| Av Siw Kejonen | Tipsa redaktionen

I december slår restaurang Varvet upp portarna med hälsosam mat med beprövat koncept från Ica Supermarket Luleå centrum.

I det nybyggda området Varvet i Luleå öppnar en rad butiker, bostäder och företag. I december öppnar också en restaurang sprungen ur Ica Supermarket Luleå centrum. Det är Minna Sjöström som ska driva restaurang Varvet i Teliahuset tillsammans med Simon Lundberg. Båda två jobbar nu i Icabutiken. Minna Sjöström jobbar som färskvaruchef, inriktning mot deli, och Simon Lundberg ansvarar för frukt och grönt.

Läs också: Matkedjor till Östersunds stadskärna

– Vi fick nycklarna i förrgår så allt är väldigt nytt, säger de.

I bakgrunden finns Icabutikens ägare, Pär Sjöström. Till att börja är han ägare till restaurangen och på sikt blir dottern Minna Sjöström och Simon Lundberg delägare.

Restaurangen står tom nu och paret Minna Sjöström och Simon Lundberg tänker ta framgångskonceptet från butiken med vällagade luncher, hämtmat samt catering till restaurangen.

– Det ska vara mathantverk, hälsosamma näringsrik mat lagad på bra råvaror. Det ska bli en mötesplats, säger Minna Sjöberg.

Pär Sjöström som driver Icabutiken har ett förflutet som skolad kock.

– Vi har 500 lunchgäster i butiken per dag som köper med sig färdiga luncher. Vi är stans största restaurang. Kunnandet finns och vi har massor av förfrågningar. Vi är trångbodda och kan inte expandera mer. Under några år har omsättningen fördubblats. Tillfället kom lägligt, säger han.

Området är mycket expansivt med nya bostäder och man kommer att sälja mycket luncher men även middagar.

– Roligast blir att skapa något nytt. Vi ska förvalta sortimentet från butiken där husmanskost går mycket bra. Vi säljer flera ton i veckan. I fem år har butiken haft egna kockar men vi började småskaligt. Riktiga norrländska råvaror är hemligheten. Vi har en heltidsanställd kallskänka som gör sallader och erbjuder tio varma rätter, säger de.

Simon Lundberg tror att framtidens bostäder kommer att vara utrustade med minimala kök och tid till att laga mat finns inte.

– Vi har ett gym tvärs över gatan och ser att man kommer in i butiken efter träningen för att handla hälsosam mat. Det är en jätteboom.

Butiken som enligt Pär Sjöström i dag är en av Luleås största "restauranger", tror man inte kommer att konkurrera med restaurangen i Teliahuset som ligger en kilometer bort.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Nyhetsbrev

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Arkiv

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11