23948sdkhjf

28-åring korad till Årets konditor

Årets konditor 2019 är korad. Isabella Westergren vann finalen som avgjordes under Bak-och Chokladfestivalen i Stockholm. 28-åringen är fortfarande i början av sin karriär, men ser segern som ett kvitto på att det hon gör är bra och hoppas att det öppnar nya dörrar för hennes framtida karriär som konditor.

– Sedan jag fick höra talas om Årets Konditor har jag varit och tittat varje år. Att själv vara med i tävlingen har varit otroligt häftigt och utvecklande, så att nu vinna alltihop betyder såklart jättemycket, säger Isabella Westergren som nu alltså kan titulera sig svensk mästare för professionella konditorer.

Till vardags jobbar Isabella Westergren som konditor på Hotell At Six i Stockholm.

Här juryns motivering lyder:

Vinnaren av Årets Konditor 2019 har bjudit juryn på en spännande resa genom de fyra elementen. Inspirerad av sina egna sinnen har vinnaren delat med sig av allt ifrån knivskarpa explosiva smaker av skog till en tårta som lät vinden blåsa konditorhatten av juryn. Vinnarens yrkesskicklighet syns i allt från utveckling av recept till teknik och precision i finishen. Årets Konditor 2019 tillika svensk mästare för professionella konditorer är Isabella Westergren.”

På andra plats i kom Sara Nilsson, head chef pastry på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg, och trea blev Jimmy Wollberg, som är med och driver Berzelii Choklad i centrala Göteborg samt arbetar som konditorlärare på gymnasiet och yrkeshögskolan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094