23948sdkhjf

Vrå nyöppnar med spårbar meny

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

En totalrenovering har tvingat restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg att hålla stängt en längre tid. Men nu är det dags för nyöppning av den japanska restaurangen – fast nu en våning upp och med närproducerade ingredienser och en spårbar meny.

Läs också: Så ska personalen utvecklas

– Jag vill bevisa att det går att driva en restaurang där gäster, personal och miljön är välmående. Där vi väljer att följa naturen istället för att tämja den. Säsongen får avgöra vad som kommer in genom köksingången och vad som serveras på kvällen, säger Sofia B Olsson, operativ Chef för Vrå.

Sofia B Olsson vill att gästerna ska känna att de har en fot på västkusten och en i Japan.

– Som att miljön är bekant men lite spännande på en och samma gång,

Restaurangen även fått en ny inredning och har nu plats för 90 sittande, med allt ifrån japanska sittplatser, så kallad Horigotatsu till långbord, chambre separée samt drop-in platser. Vrå kan även stoltsera med Göteborgs största sakebar.

I samband med nyöppningen blir Sofia B Olsson operativ chef och lämnar över titeln som kökschef till Rebecca Olsson, som varit souschef på Vrå i många år. Restaurangen kommer framöver att ingå i restaurangfamiljen By Marcus Samuelsson, som är ett samägt bolag mellan Clarion Hotel och Marcus Samuelsson Group.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Nyhetsbrev

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Arkiv

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Lämnar Pinchos – blir ny vd för Harrys

I helgen gäller det för Svenska kocklandslaget

Dumplingskonceptet Dubbel Dubbel blir kedja – målet 30 restauranger

Letar lokaler i bland annat Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund för sitt chinese sharing-koncept.

Expansiva kedjor till Signalfabriken

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

Häktad för våldtäkter på kollega på snabbmatsrestaurang

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Årets viltkock vill se mer vilt på krogen

Vill få Starbucks att erbjuda gratis vegomjölk

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109