23948sdkhjf

Vrå nyöppnar med spårbar meny

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

En totalrenovering har tvingat restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg att hålla stängt en längre tid. Men nu är det dags för nyöppning av den japanska restaurangen – fast nu en våning upp och med närproducerade ingredienser och en spårbar meny.

Läs också: Så ska personalen utvecklas

– Jag vill bevisa att det går att driva en restaurang där gäster, personal och miljön är välmående. Där vi väljer att följa naturen istället för att tämja den. Säsongen får avgöra vad som kommer in genom köksingången och vad som serveras på kvällen, säger Sofia B Olsson, operativ Chef för Vrå.

Sofia B Olsson vill att gästerna ska känna att de har en fot på västkusten och en i Japan.

– Som att miljön är bekant men lite spännande på en och samma gång,

Restaurangen även fått en ny inredning och har nu plats för 90 sittande, med allt ifrån japanska sittplatser, så kallad Horigotatsu till långbord, chambre separée samt drop-in platser. Vrå kan även stoltsera med Göteborgs största sakebar.

I samband med nyöppningen blir Sofia B Olsson operativ chef och lämnar över titeln som kökschef till Rebecca Olsson, som varit souschef på Vrå i många år. Restaurangen kommer framöver att ingå i restaurangfamiljen By Marcus Samuelsson, som är ett samägt bolag mellan Clarion Hotel och Marcus Samuelsson Group.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111