23948sdkhjf

Vrå nyöppnar med spårbar meny

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

En totalrenovering har tvingat restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg att hålla stängt en längre tid. Men nu är det dags för nyöppning av den japanska restaurangen – fast nu en våning upp och med närproducerade ingredienser och en spårbar meny.

Läs också: Så ska personalen utvecklas

– Jag vill bevisa att det går att driva en restaurang där gäster, personal och miljön är välmående. Där vi väljer att följa naturen istället för att tämja den. Säsongen får avgöra vad som kommer in genom köksingången och vad som serveras på kvällen, säger Sofia B Olsson, operativ Chef för Vrå.

Sofia B Olsson vill att gästerna ska känna att de har en fot på västkusten och en i Japan.

– Som att miljön är bekant men lite spännande på en och samma gång,

Restaurangen även fått en ny inredning och har nu plats för 90 sittande, med allt ifrån japanska sittplatser, så kallad Horigotatsu till långbord, chambre separée samt drop-in platser. Vrå kan även stoltsera med Göteborgs största sakebar.

I samband med nyöppningen blir Sofia B Olsson operativ chef och lämnar över titeln som kökschef till Rebecca Olsson, som varit souschef på Vrå i många år. Restaurangen kommer framöver att ingå i restaurangfamiljen By Marcus Samuelsson, som är ett samägt bolag mellan Clarion Hotel och Marcus Samuelsson Group.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Nyhetsbrev

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Arkiv

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.16