23948sdkhjf

Vrå nyöppnar med spårbar meny

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

En totalrenovering har tvingat restaurang Vrå på Clarion Hotel Post i Göteborg att hålla stängt en längre tid. Men nu är det dags för nyöppning av den japanska restaurangen – fast nu en våning upp och med närproducerade ingredienser och en spårbar meny.

Läs också: Så ska personalen utvecklas

– Jag vill bevisa att det går att driva en restaurang där gäster, personal och miljön är välmående. Där vi väljer att följa naturen istället för att tämja den. Säsongen får avgöra vad som kommer in genom köksingången och vad som serveras på kvällen, säger Sofia B Olsson, operativ Chef för Vrå.

Sofia B Olsson vill att gästerna ska känna att de har en fot på västkusten och en i Japan.

– Som att miljön är bekant men lite spännande på en och samma gång,

Restaurangen även fått en ny inredning och har nu plats för 90 sittande, med allt ifrån japanska sittplatser, så kallad Horigotatsu till långbord, chambre separée samt drop-in platser. Vrå kan även stoltsera med Göteborgs största sakebar.

I samband med nyöppningen blir Sofia B Olsson operativ chef och lämnar över titeln som kökschef till Rebecca Olsson, som varit souschef på Vrå i många år. Restaurangen kommer framöver att ingå i restaurangfamiljen By Marcus Samuelsson, som är ett samägt bolag mellan Clarion Hotel och Marcus Samuelsson Group.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Nyhetsbrev

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Arkiv

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097