23948sdkhjf

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Ima heter restaurang Taks senaste satsning. Det är en cocktailbar med japanska influenser som öppnar den 15 november i anslutning till de övriga takbarerna på Brunkeborgstorg mitt i centrala Stockholm.

Läs också: Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Ima ska drivas av Jens Dahlberg, barchef och delägare av välrenommerade cocktailbaren 20Hundra5. Det nya konceptet är en bar där gästerna bokar bord i förväg och blir serverade exklusiva cocktails. Ima kommer också gå att abonnera för företag och större sällskap.

– Hit ska folk komma för en upplevelse snarare än en snabb öl, säger Jens Dahlberg.

Dryckesfilosofin grundar sig i ett gediget bartenderhantverk med inspiration från Japan och sake som ett naturligt inslag. Ima inlett ett nära samarbete med leverantören Akebono som tillhandahåller ovanliga och exklusiva sprit- och sakesorter. 

– Drinkarna kommer att vara inspirerade av japanska smaker och traditionella drycker som Sake, Umeshu och olika Shoshu-destillat som bas, säger Jens Dahlberg.

Restaurangkomplexet TAK öppnade 2017 och drivs av Nordic Hotels & Resorts. Maten består av närodlade nordiska råvaror som tillagas enligt japanska matlagningstekniker.

Mer om: Ima | Tak
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Nyhetsbrev

Först med veganska revbensspjäll

Arkiv

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.159