23948sdkhjf

Blåbärs-IPA i samarbete med Englands äldsta bryggeri

Anrika S:t Eriks bryggeri har varit på besök hos Englands äldsta bryggeri, Shepherd Neame i Kent, grundat år 1698. Besöket har resulterat i en IPA med nordisk twist. Northern Lights lanseras hemma i Sverige den 30 oktober.

Hantverksbryggeriet i Stockholm med anor från 1859 har på kort tid radat upp två spännande samarbeten med ännu äldre bryggerier. Världens äldsta bryggeri, tyska Weihenstephaner, grundat år 1040, gjorde i somras ett besök i Stockholm för att brygga S:t Eriks & Weihenstephan BSF Lager. Det samarbetet har nu följts av ett Englandsbesök hos Shepherd Neame i Kent.

Den gemensamma ölen Shepherd Neame & S:t Eriks Northern Lights är en blåbärs-IPA med citra-kryohumle med rosa/purpurfärgad nyans och en alkoholhalt på 4,7%.

– Vi ville försöka få till en bra nordisk twist på ölet då det även presenteras för brittiska öldrickare och valet föll på blåbär som jag tror kommer spela väldigt snyggt med citrahumlen, säger David Peuriere, head brewer på S:t Eriks Bryggeri.

– Vi på S:t Eriks är ju väldigt förtjusta i att jobba med kryohumle, en ny sorts koncentrerad och kraftfullare humle, så vi kom överens om att brygga en IPA, tillägger han.

Lansering av Northern Lights sker på samtliga The Bishops Arms-pubar runt om i Sverige med start den 30 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093