23948sdkhjf

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Expansionen fortsätter med nya restauranger och utrullning av McDelivery.

Det första försöket gick inte så bra. Tolv år senare är McDonald's nu tillbaka i Skellefteå. Den nya restaurangen i Västerbotten ingår i snabbmatsjättens pågående expansion.

Läs också: McDonald's planerar stödåtgärder för franchisetagare

McDonald's har genom åren haft svårast att frälsa befolkningen i den norra delen av landet. Både i Norrbotten och Västerbotten har hamburgerjätten fått dra sig tillbaka. Senast det såldes McDonald's-mat i Skellefteå var 2007, men nu har dörrarna slagits upp till en helt nybyggd restaurang.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka i Skellefteå och få erbjuda Skellefteborna våra goda burgare. Vi strävar alltid efter att göra McDonald’s mer tillgängligt för våra gäster och när vi nu gör det i en ny stad känns det extra speciellt, säger Roland Edin, franchisetagare för McDonald’s Skellefteå.

Varje burgare tillagas på beställning precis som på den norrländska kedjan Max som av tradition varit starkast på hemmaplan. Gästerna i Skellefteå kan även, enligt det nya McDonald's-konceptet, beställa maten via digitala beställningskiosker eller i kassan, för att sedan slå sig ned och bli serverade till bords av McDonald’s medarbetare.

I dag har 125 av McDonald’s cirka 200 restauranger uppgraderats, och ambitionen är att samtliga restauranger ska vara ombyggda under 2020. Dessutom fortsätter expansionen med det sedan tidigare uttalade målet att öppna 30-40 nya svenska restauranger inom en femårsperiod. Ytterligare sju nya etableringar, utöver den i Skellefteå, är redan på gång.

– Vår expansionsresa fortsätter. Det är verkligen ett ambitiöst projekt vi har gett oss in i och jag är stolt över hur vi ständigt fortsätter att höja ribban på våra restauranger, säger Joachim Knudsen, vd McDonald’s Sverige.

Allt fler svenskar har nu också möjlighet att beställa hem burgare online. McDonald's tjänst McDelivery har de senaste veckorna lanserats både i Täby och i Södertälje. Leveranstjänsten McDelivery finns nu på totalt 70 restauranger.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Naturskön matupplevelse på restaurang Nowhere

Pionjärprojekt med biobaserade plastflaskor

Målet är att ha de första biobaserade flaskorna i butikerna 2023. 

Entreprenör köper huvuddelen av Vapiano

Max nyinvger i Ystad

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Nyhetsbrev

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Arkiv

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125