23948sdkhjf

La Colline ut – ny brasserisatsning in

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Nordens största agentur Salomonsson Agency slår sig ihop med krogprofilen Kenneth Hallström och öppnar brasseri på Götgatan i Stockholm. Den nya restaurangen öppnar i början av nästa år i de lokaler där franska bistron La Colline huserat i två år.

”Alla vi på Colline vill tacka för två fantastiska år, tack alla ni som gjort dem så minnesvärda! Vi hade önskat att det blivit längre men ibland är underbart kort”, skrev bistron i en avskedshälsning på Instagram den 5 oktober.

Nu tas lokalen över av Salomonsson Agency som är Nordens största agentur för författare, regissörer, manusförfattare och kompositörer. Agenturen representerar kända namn inom kulturlivet som Leif GW Persson, Jo Nesbø, Liza Marklund, Daniel Espinosa, Kleerup, Fredrik Backman, Julie Andem, Lars Kepler, Jonas Gardell, Stina Jackson, Mr. Tophat, Jens Lapidus, Simona Ahrnstedt, Hans Rosenfeldt, Simon Stålenhag och Duvchi.

Salomonsson Agency vill bredda verksamheten och tar hjälp av Kenneth Hallström som under de senaste 30 åren drivit en rad hotell och restauranger. Bland annat var han ansvarig för Lydmar Hotel under en tioårsperiod. På senare år har han varit general manager för Ett Hem och vd på Broms vid Karlaplan.

– Att få jobba med ett proffs som Kenneth Hallström känns fantastiskt. Han har gedigen erfarenhet av att skapa en hemtrevlig och inbjudande atmosfär där både gäster och personal trivs. Vi som agentur kommer att investera själ och hjärta i restaurangen där litteratur, musik, konst och film blir naturliga inslag, säger Julia Angelin, vd, Salomonsson Agency.

Kenneth Hallström blir vd för den ännu namnlösa krogsatsningen. Namn, inriktning, mat, dryck och personal kommer att presenteras närmare öppningen nästa år.

– Efter många år inom hotell- och restaurangbranschen känns det extremt kul och spännande att tillsammans med en aktör från en helt annan bransch skapa ett brasserie med höga ambitioner vad gäller mat, dryck och upplevelse. Att addera unikt innehåll och kreativa möten kommer att bli väldigt spännande, säger Kenneth Hallström.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademin

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Nyhetsbrev

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Arkiv

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147