23948sdkhjf

La Colline ut – ny brasserisatsning in

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Nordens största agentur Salomonsson Agency slår sig ihop med krogprofilen Kenneth Hallström och öppnar brasseri på Götgatan i Stockholm. Den nya restaurangen öppnar i början av nästa år i de lokaler där franska bistron La Colline huserat i två år.

”Alla vi på Colline vill tacka för två fantastiska år, tack alla ni som gjort dem så minnesvärda! Vi hade önskat att det blivit längre men ibland är underbart kort”, skrev bistron i en avskedshälsning på Instagram den 5 oktober.

Nu tas lokalen över av Salomonsson Agency som är Nordens största agentur för författare, regissörer, manusförfattare och kompositörer. Agenturen representerar kända namn inom kulturlivet som Leif GW Persson, Jo Nesbø, Liza Marklund, Daniel Espinosa, Kleerup, Fredrik Backman, Julie Andem, Lars Kepler, Jonas Gardell, Stina Jackson, Mr. Tophat, Jens Lapidus, Simona Ahrnstedt, Hans Rosenfeldt, Simon Stålenhag och Duvchi.

Salomonsson Agency vill bredda verksamheten och tar hjälp av Kenneth Hallström som under de senaste 30 åren drivit en rad hotell och restauranger. Bland annat var han ansvarig för Lydmar Hotel under en tioårsperiod. På senare år har han varit general manager för Ett Hem och vd på Broms vid Karlaplan.

– Att få jobba med ett proffs som Kenneth Hallström känns fantastiskt. Han har gedigen erfarenhet av att skapa en hemtrevlig och inbjudande atmosfär där både gäster och personal trivs. Vi som agentur kommer att investera själ och hjärta i restaurangen där litteratur, musik, konst och film blir naturliga inslag, säger Julia Angelin, vd, Salomonsson Agency.

Kenneth Hallström blir vd för den ännu namnlösa krogsatsningen. Namn, inriktning, mat, dryck och personal kommer att presenteras närmare öppningen nästa år.

– Efter många år inom hotell- och restaurangbranschen känns det extremt kul och spännande att tillsammans med en aktör från en helt annan bransch skapa ett brasserie med höga ambitioner vad gäller mat, dryck och upplevelse. Att addera unikt innehåll och kreativa möten kommer att bli väldigt spännande, säger Kenneth Hallström.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Nyhetsbrev

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Arkiv

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

H&M stänger sina kaféer – ska justera konceptet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094